Actualitate

Dacia-Renault anunță intrarea în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Ce noutăți aduc ofertele din acest an?

Începând de luni, 26 aprilie, au intrat în vigoare Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, programe gândite, în cazul primului, în scopul stimulării înnoirii Parcului auto naţional, iar în cazul celui de‑al doilea, pentru promovarea vehiculelor nepoluante.

 

 


Pentru a afla care este oferta din acest an a grupului Dacia–Renault, am solicitat un interviu domnului Călin Abrudan, director la OTC GROUP, Dacia-Renault-Nissan.
 

– Domnule director, la ce noutăţi s‑a gândit Dacia Renault Cluj pentru programele Rabla şi Rabla Plus din acest an?


– În primul rând trebuie să vă prezint care sunt modificările aduse acestor programe. În ceea ce priveşte Programul Rabla Clasic mașina veche trebuie să fie mai veche de 8 ani înmatriculată în România, prima de casare a fost majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, iar valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achiziţionării autoturismelor cât mai puţin poluante, în funcţie de tehnologia folosită, au fost, de asemenea, majorate de la 1000 de lei 1500 de lei şi 3.000 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându‑se astfel la o reducere de 12.000 lei din preţul total al autovehiculului nou.

O altă modificare vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului şi de către cei care nu au o maşină veche de casat.


De asemenea, a fost introdusă interdicţia de înstrăinare a autovehiculelor nou‑achiziţionate în cadrul programului timp de un an, precum şi obligativitatea restituirii finanţării în cazul nerespectării acestei interdicţii.

– Cât sunt valabile notele de înscriere în aceste programul Rabla Clasic?


– Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou.

– Ce este important de ştiut despre Programul Rabla Plus?


– În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug‑in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Plus a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou.

Beneficiind de acest sprijin cumulat cu ofertele Dacia‑Renault, clientul beneficiază în acest an de cele mai bine poziţionate oferte.

În plus, prin programul „Dacia Avantaj şi Renault Smart” clientul poate beneficia de garanţie extinsă pana la 5 ani, revizii incluse până la 5 ani, asistenţă rutieraă până la 5 ani, dar şi de dobândă fixă.

– Trecând la oferta propriu‑zisă, ce oferiţi în acest an?

– Făcând o sumară trecre în revistă a ofertei noastre, să notăm că Noul Logan Access SCe 65 este 6990 euro TVA inclus* prin programul REMAT. Noul Sandero Stepway Essential ECO‑G 100 cu o rată de la 59 euro/lună* TVA inclus prin programul REMAT şi Dacia Avantaj. Avem o ofertă specială la seria limitată Duster Avantaj Eco‑G 100, la preţul 12.990 de euro cu TVA*, modelul având următoarele echipamente incluse: jante de aliaj de 16 inci, Pack Look, sistem multimedia şi sistem de aer condiţionat.

Trecând la gama Renault, oferta noastră include Renault Clio Life SCe 65 CP la preţul de 9900 de euro cu tva inclus* prin programul REMAT. Oferim şi modelul Captur E‑Tech Plug‑in Hybrid Intense 160 cu rată lunară de la 109 € (TVA inclus) prin programul REMAT şi Renault SMART*. Noul Renault Megane Sedan Life TCe 114 GPF poate fi achiziţionat cu rată lunară de la 100 € (TVA inclus) prin programul REMAT şi Renault SMART*. Să mai notăm Renault Zoe Life Z.E. 40, 100% electric, pentru persoane fizice, de la 16.850 € (TVA inclus)* prin programul REMAT şi Rabla Plus.

– Cum a reacţionat până acum piaţa la această ofertă?

– În prima săptămână de la deschiderea programului am înregistrat, în plan local, peste 300 de solicitări de achiziţie de Dacia‑Renault, fără a lua în calcul cele peste 500 de preînscrieri la noul model Dacia Spring care urmeaza să sosească la sfârşitul anului. Modelele noi cu un mare succes la clienţi, noile tehnologii, ofertele producatorului şi primele de casare cu ecobonusurile mai consistente decât în anii precedenţi fac extrem de interesante achiziţiile de maşini noi în acest an.

– Cei care doresc să profite de cele două programe, ce au de făcut, în mod concret?

– Este foarte simplu: persoanele fizice pot merge la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere, iar persoanele juridice pot transmite dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Rabla) şi a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus).

Modelele, ofertele personalizate, serviciile şi delaliile privind achiziţionarea unui vehicul prin programul Rabla sau Rabla plus sunt oferite de catre consilierii de vanzari in reprezentantele Dacia‑Renault de pe Calea Turzii nr 253 si Turda Calea Clujului FN, sau prin solicitarea de informatii pe site‑urile www.daciacluj.ro sau www.renaultcluj.ro.

*Preţ valabil prin Programul Rabla. Ofertă supusă unor condiții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter