Actualitate

Secretar de stat la Ministerul Sănătății: „Putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor dupa 1 iunie”

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că o relaxare a restricțiilor după 1 iunie ar fi posibilă, datorită scăderii ușoare a numărului de cazuri COVID.

 

 


Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat că o relaxare a restricțiilor după 1 iunie ar fi posibilă, având în vedere că numărul zilnic de cazuri COVID-19 se află într-o ușoară scădere. După acest termen, românii ar putea să se întoarcă ușor la viața de dinaintea pandemiei.

 


„Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp”, a declarat secretarul de stat, la Antena 3.

Și premierul Florin Cîțu anunța la începutul lunii aprilie că după 1 iunie s-ar putea vorbi despre o relaxare a restricțiilor, însă condiția principală pentru ca acest lucru să se întâmple este ca populația să se vaccineze în număr cât mai mare. Prim-ministrul a spus că începând cu această data se dorește revenirea la normalitate a României și că ne putem aștepta ca restricțiile din starea de alertă să fie eliminate.


„Voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, declara Florin Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI


Florin Cîțu: „Mergem în direcția relaxării. Dacă îi vaccinăm pe cei din HoReCa, nu vor mai depinde de incidența COVID”

Ultimele Stiri
abonare newsletter