Actualitate

Clujenii vor asfalt pe strada Marin Preda, dar Primăria nu poate interveni. Clujeancă: „Pentru o amărâtă de stradă nu se face nimic”

Clujenii vor asfalt pe strada privată Marin Preda, doar că Primăria poate interveni cu lucrări doar dacă strada este donată de către proprietar și intră în posesia Primăriei.

 

 


Clujenii care stau pe strada Marin Preda din cartierul Bună Ziua vor ca strada să fie asfaltată, deoarece în acest moment strada este sub orice critică, fiind plină de gropi și noroi. Problema este că Primăria municipiului Cluj-Napoca nu poate interveni cu lucrări, deoarece strada este una privată.

 


Clujenii s-au săturat de gropi și praf!

Carmen Câmpean, femeia care a mai semnalat această problemă pentru monitorulcj.ro, a spus că va trimite mail-uri în fiecare săptămână până când va observa măcar o intenție de schimbare. Clujeanca a spus că nu mai suportă praful de pe stradă și toate gropile peste care trebuie să treacă zi de zi cu mașina.

„În poze se poate observa cum arată masina mea, care a stat 2 zile în parcare pe stradă (vezi galeria foto). Am spălat-o acum câteva zile și acum arată ca în poze. Remarcați linia de praf strânsă pe parbriz și spuneți-mi dacă e ceva normal. Ca nu o să vă cred...


Toate mașinile sunt așa și praful care se ridică pe stradă ajunge în case și în plămânii noștri. Dacă nu ne omoară covidul, ne omoară praful inhalat.

Cât de greu este să se preia strada de către Primărie? Sau nu se vrea asta? Sunt fonduri și văd articole care prezintă multe proiecte în Cluj, dar se pare că pentru o amărâtă de stradă nu se face nimic”, ne-a scris clujeanca.

Răspunsul Primăriei - „Nu putem face nimic”

Monitorulcj.ro a luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Primăriei pentru a afla dacă se poate face ceva cu această stradă, chiar dacă această stradă nu face parte din proprietatea orașului.


„Din păcate Primăria nu are cum să intervină dacă această stradă este privată. Singura variantă este ca strada să fie predată Primăriei. Există o Hotărâre de Consiliu Local care permite acest lucru. Doar așa poate Primăria să intrevină și să asfalteze strada”, a spus pentru monitorulcj.ro Mirela Bălan, purtător de cuvânt al Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Locuitorii străzii chiar au pus „mână de la mână” și au strâns bani pentru a asfalta singuri strada, însă banii s-au blocat iar lucrările nu au început. Supărată, clujeancă nu a mai dorit să contribuie la administrația străzii, iar de atunci are penalizări lună de lună. Suma de 800 de lei a rămas undeva blocată, iar pe lângă asta mai primește și penalizări de 400 de lei.


Străzile private, problema clujenilor?

Cititoarea a spus că înțelege că străzile private sunt mai greu de gestionat, însă problema nu este a clujenilor, ci tot a oamenilor care au autorizat acele construcții pe vremea respectivă.

„Părinții mei locuiesc în Mănăștur. Păi acolo fiecare străduță, trotuar, până și locul unde se depozitează gunoiul are asfalt. Același lucru e în Zorilor, unde mă mai plimb. Fiecare parcare dintre bolcuri are asfalt. 

Înțeleg că străzile astea private sunt un pic mai aparte, dar sunt așa din cauza noastră? Eu cred că nu... sunt din cauza celor care pe vremuri dădeau autorizații de construcție care nu prevedeau ca strada să fie asfaltată, ca deh, așa era legea. Și până la urmă constructorul a luat banii pe apartamente și noi am rămas să ne plângem necazul”, a semnalat clujeanca în urmă cu două săptămâni.

CITEȘTE ȘI:

O stradă din Bună Ziua, plină de gropi și noroi! Clujeancă: „Emil Boc ne-a promis asfaltarea. Au rămas doar promisiuni”. GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter