Actualitate

O stradă din Bună Ziua, plină de gropi și noroi! Clujeancă: „Emil Boc ne-a promis asfaltarea. Au rămas doar promisiuni”. GALERIE FOTO

Strada Marin Preda din cartierul Bună Ziua este plină de gropi și noroi, iar clujenii s-au săturat de promisiuni și chiar au încercat să strângă singuri bani pentru asfaltarea străzii, însă au întâmpinat probleme.

 

 


Cartierul Bună Ziua arată acum ca un cartier bine pus la punct, cu stații de autobuz, piste pentru bisicliști, magazine, iar asflatul proaspăt turnat, însă asta este doar partea pe care o vedem noi, cu alte cuvinte, doar strada pincipală. O cititoarea monitorujcj.ro ne-a trimis niște fotografii de pe strada Marin Preda din cartierul Bună Ziua. Se poate observa cu ochiul liber cum drumurile sunt sub orice critică și îți dau sentimental că te afli într-un sat, nicidecum într-un oraș de „cinci stele”.

 


„Locuiesc de 12 ani pe aleea Marin Preda din cartierul Bună Ziua. De când m-am mutat aici, strada este neasfaltată. În toți acești ani ne-am confruntat cu gropi, noroi și dezamăgirea că nu se poate schimba nimic.

E adevărat, este o străduță mică, uitată de lume, dar chiar și așa, trăim aici sute de oameni, locuitori ai Clujului care își plătesc taxele la fel ca toți ceilalți”, ne-a scris o cititoare care nu mai suportă gropile din carier.


Emil Boc a făcut promisiuni, dar nu s-a ținut de ele!

Emil Boc a promis acum cinci ani, înainte de alegerile locale din 2016, că va face tot posibilul ca străzile care nu sunt în administrația Primăriei să fie preluate și asflatate, însă clujenii au rămas doar cu promisiuni și vorbe dulci.

„Acum 5 ani, primarul Emil Boc a promis că dacă va fi primar va face tot posibilul ca strazile care nu sunt în administrația Primăriei să fie preluate și asfaltate. Nu s-a întâmplat nimic în ceea ce privește strada noastră. Eu am făcut sesizări pe site-ul  de probleme al municipiului Cluj și mi s-a răspuns că s-a luat la cunoștință și că se va rezolva. Nimic!”, a spus clujenaca.


Clujenii au strâns bani pentru asfaltarea străzii, dar banii s-au blocat

Văzând că Primăria nu rezolvă nimic, locuitorii străzii au pus mână de la mână pentru a strange destui bani ca să asfalteze strada, însă banii s-au blocat iar lucrările nu au început. Supărată, clujeancă nu a mai dorit să contribuie la administrația străzii, iar de atunci are penalizări lună de lună. Suma de 800 de lei a rămas undeva blocată, iar pe lângă asta mai primește și penalizări de 400 de lei.

„De vreo 3 ani, noi, locatarii de pe această stradă ne-am mobilizat să strângem bani ca să o asfaltăm din banii noștri, dar s-au strâns banii și nu s-a făcut nimic. Eu am contribuit cu aproximativ 800 de lei, după care, văzând că nu se face nimic am refuzat să mai contribui, iar administratorul mă trece cu restanță de încă 400 de lei, lună de lună. O perioadă mi se puneau și penalizări pentru neplata acestor sume, deși am notificat administrația că refuz să mai plătesc atâta vreme cât nu se întâmplă nimic. Banii dați nu se pot refolosi, adică să îi folosim ca să ne plătim cheltuielile, și sunt niște bani blocați undeva, cu care nu se face nimic. Nu sunt singura în situația asta”, a explicat cititoarea.


Locuitorii de pe strada Marin Preda s-au săturat de promisiunile primarului Emil Boc și nu mai suportă să trăiască în asemnea condiții într-un oraș care este lăudat ca fiind unul dintre cele mai frumoase orașe din țară.

„Problema cea mai importantă este că strada noastră arată ca o stradă de sat. Este normal ca în Cluj, să trăim în asemenea condiții? Domnul Emil Boc se laudă cu tot felul... da, a refăcut strada Bună Ziuă,dar în rest ce a mai făcut pentru noi, cei care locuim în acest cartier? Străzi mizerabile, nu avem un parc unde să ieșim să facem un pic de mișcare. Văd dimineața oameni care aleargă pe trotuar alături de zecile de mașini care sunt pe stradă. Da, foarte sănătos!

Eu sunt dezgustată când mă gândesc la faptul că ne mai așteaptă ani la rând în care vom avea noroi și gropi, pe o stradă mizerabilă”, a atras atenția cititoarea.

Străzile private, problema clujenilor?

Cititoarea a spus că înțelege că străzile private sunt mai greu de gestionat, însă problema nu este a clujenilor, ci tot a oamenilor care au autorizat acele construcții pe vremea respectivă.

„Părinții mei locuiesc în Mănăștur. Păi acolo fiecare străduță, trotuar, până și locul unde se depozitează gunoiul are asfalt. Același lucru e în Zorilor, unde mă mai plimb. Fiecare parcare dintre bolcuri are asfalt. 

Înțeleg că străzile astea private sunt un pic mai aparte, dar sunt așa din cauza noastră? Eu cred că nu... sunt din cauza celor care pe vremuri dădeau autorizații de construcție care nu prevedeau ca strada să fie asfaltată, ca deh, așa era legea. Și până la urmă constructorul a luat banii pe apartamente și noi am rămas să ne plângem necazul”, a mai scris clujeanca.

 monitorulcj.ro se va interesa luni la Primăria municipiului Cluj-Napoca despre situația concretă a străzii și va publica informațiile imediat ce vor fi disponibile.

CITEȘTE ȘI:

Continuă investițiile în Bună Ziua. Primăria promite clujenilor un nou spațiu de agrement!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter