Actualitate

Emil Boc cere deschiderea sălilor de fitness și un plan pentru eliminarea restricțiilor: „Guvernul trebuie să adapteze din mers unele măsuri”

Primarul Emil Boc susține că Guvernul trebuie să evalueze periodic măsurile și efectele acestora și să le elimine pe cele ce se dovedesc ineficiente.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca este de părere că Guvernul nu trebuie să rămână „încremenit”, ci să adapteze „din mers” măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19, în funcție de eficiență și de sfatul specialiștilor.

 


„Eu cred că deocamdată măsurile care sunt în vigoare trebuie respectate, dar Guvernul trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor, așa cum fac și alte țări din UE și să pună accent masiv pe vaccinare. Vă amintesc faptul că SUA și-a propus ca pe 4 iulie să aibă toată populația adultă vaccinată, de asemenea și Danemarca și-a propus ca până la sfârșitul lunii să elimine treptat restricțiile și să acorde o atenție mai mare locurilor de muncă.

Cred că aceste măsuri trebuie evaluate și la noi într-o perioadă scurtă și să se actualizeze în conformitate cu ceea ce ne spun specialiștii. Guvernul nu trebuie să rămână încremenit în proiect, ci să adapteze din mers unele măsuri care sunt mai puțin bune și să le păstreze pe cele care sunt mai mult bune. Asta trebuie făcut în urma unei analize făcute de specialiști”, a declarat Emil Boc La RealitateaPlus.


Boc vrea redeschiderea sălilor de fitness

Ulterior declarației făcute la postul de televiziune menționat, Emil Boc a explicat, pentru Monitorulcj.ro, că un exemplu de măsură pe care nu o susține este închiderea sălilor de fitness, edilul fiind de părere că acestea pot rămâne deschise, cu obligativitatea testului antigen și respectarea regulilor de distanțare.

„Mă refeream la măsurile actuale care trebuie evaluate periodic și dacă s-au dovedit eficiente atunci trebuie menținute, dacă nu, trebuie adaptate din mers. Un exemplu poate fi legat și de sălile de fitness, propunerea ca ele să fie redeschise cu obligativitatea testului antigen și respectarea regulilor de distanțare”, a declarat Emil Boc, pentru monitorulcj.ro.


Guvernul nu va relaxa măsurile deocamdată

Guvernul precizează că nu are în vedere relaxarea restricțiilor pentru perioada imediat următoare. Mesajul vine după ce inițial, din surse guvernamentale, au fost comunicate informații despre o eventuală revenire asupra restricțiilor impuse recent.

„Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la „relaxarea restricțiilor” adoptate de Guvern, fiind citate surse guvernamentale, facem următoarele precizări:


Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității.

În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare. La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, se arată într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI

Boc vrea la Cluj un concert ca în Barcelona: „Aș face un concert-test, să vedem dacă putem relua festivalurile”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter