Actualitate

Guvernul ia în calcul relaxarea restricțiilor, la nici o zi după aplicarea lor. S-ar putea redeschide sălile de sport

Guvernul discută relaxarea restricțiilor la nici o zi după intrarea în vigoare a acestora. Potrivit unor surse politice se discută restricția privind închiderea magazinelor și a sălilor de sport.

 

 


 

Guvernul ia în considerare relaxarea noilor restricții, la nici o zi după implementarea lor, spun niște surse politice pentru Digi24. Se pare că se analizează restricția privind programul de funcționare a magazinelor doar până la ora 18:00, mai ales dacă se va constata că această măsură duce la aglomerație.


 

„Sunt mai multe măsuri în analiză. Ele au fost luate la solicitarea specialiștilor. Putem reveni asupra lor”, susțin sursele pentru sursa citată.


O măsură care este discutată acum în Guvern ar fi cea privind închiderea magazinelor de la ora 18:00, în cazul în care se va constata că această măsură duce la o aglomerație prea mare. Măsura se aplică în zilele de weekend pentru toate localitățile care au rata de infectare cu COVID-19 de peste 4 la mia de locuitori, și pe tot parcursul săptămânii în toate localitățile care au rata de incidență de peste 7,5.

Se deschid sălile de sport?

O altă măsură care este luată în analiză este cea care are în vedere închiderea sălilor de fitness și de sport. Guvernul ia în calcul deschiderea sălilor de fitness, dacă persoanele care merg să facă sport se testează înainte cu teste antigen. Momentan, sălile de sport sunt închise în localitățile care au rata de peste 4 la mia de locuitori.


Varianta testelor antigen este luată în calcul și pentru deschiderea unor evenimente printre care concertele, filmele sau spectacolele de teatru.

CITEȘTE ȘI:


Val de proteste în toată țara împotriva noilor restricții! Românii cer demisia Guvernului. VIDEO/FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter