Actualitate

Clujenii se pregătesc de un alt protest? „Ori ieșim cu toții și le spargem capul ori stăm acasă”

Clujenii sunt nervoși pe noile restricții care închid magazinele și terasele la ora 18:00, circulația la ora 20:00 și suspendă activitatea sălilor de sport și fitness. După protestul de duminică, aceștia se pregătesc să iasă din nou în stradă.

 

 


Clujenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva noilor restricții, anunțate joi, 25 martie 2021. Pe rețelele de socializare, ei își arată nemulțumirea și dorința de a porni mai multe proteste.

 


Peste 100 de clujeni au protestat în Piața Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:00 față de noile restricții care duc la închiderea sălilor de sport. Oamenii prezenți la protest au făcut o serie de fandări și genuflexiuni ca semn de protest.

DOCUMENT. Lista tuturor restricțiilor care au fost decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență


Mulți dintre ei scriu pe un grup de Facebook că doresc să organizeze un alt protest astăzi, 29 martie, de la ora 17:00. Un clujean a scos în evidențiat faptul că nu pot să organizeze un protest neautorizat, fiindcă autoritățile s-ar implica: „Cică dacă nu-i mitingul autorizat vin jandarmii peste noi!”

Altcineva s-a arătat de-a dreptul nervos față de cei care au decis noile restricții, folosind chiar un limbaj agresiv: „Credeți că se va rezolva ceva cu un simplu protest? Eu zic că nu... Ori ieșim cu toții și le spargem capul ori stăm acasă.”


Un tânăr a spus că ideea unui protest într-o zi de luni, muncitoare, nu va aduna multă lume:

„De ce faci un protest luni? Când lumea lucrează, sunt ocupați etc.. Duminică a fost protest de la ora 18:00, din peste 500.000 locuitori în Cluj am fost doar 200... și a fost duminica... Slabe șanse să se adune luni 50 de oameni.”


Guvernul ia în calcul redeschiderea sălilor de sport și fitness, dar și restricțiile privind programul magazinelor.

Rata de infectare cu COVID-19 este de 6,97 în Cluj-Napoca. VEZI rata de incidență pentru fiecare localitate

CITEȘTE ȘI:

Boc vrea la Cluj un concert ca în Barcelona: „Aș face un concert-test, să vedem dacă putem relua festivalurile”

 

Lumea se întreabă de ce nu intră Clujul în carantină. Boc: „Am făcut ce trebuie. Eu nu mă uit în grădina altuia!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter