Actualitate

Cele mai mari păcate în Postul Paștelui. Greșeala pe care o fac toți credincioșii

Postul Paștelui sau Postul Mare este cel mai lung din an și cel mai dificil de ținut. Cu toate astea, mii de români încearcă să țină post, însă doar adevărații credincioși reușesc să ducă la capăt un post perfect.

 

 


Creștinii care reușesc să țină postul perfect comit o serie de greșeli și acest lucru poate compromite toată munca. Trei greșeli sunt comise constant de creștini în Postul Paștelui sau Postul Mare, așa cum este cunoscută această perioadă înainte de sărbătorile pascale.

 


Marele păcat în Postul Paștelui este să uiți de Rugăciune

În postul creștin e importantă să te concentrezi pe rugăciune și pe relația cu Dumnezeu. Într-o traducere liberă, acest lucru înseamnă și renunțarea la mâncare, pentru că există o legătură spiritual mai puternică dacă trupul este slăbit.

Rugăciunea și umilința sunt două lucruri necesare în Postul Paștelui și ar trebui să ne comportăm la fel tot anului. E foarte important să nu păcătuim prin renunțarea la rugăciune în Postul Mare, deoarece totul ar fi în zadar.


Cei ce se laudă că țin post de fapt păcătuiesc

În Sfânta Scriptură apare o expresie pentru acest lucru : „ Nu trebuie să știe stânga ce face dreapta”

Postul nu trebuie să devină motiv de laudă,  așa scrie și Evangehlistul Matei la capitolul 6, versetul 16: „Când postiți, să nu vă luați o înfățișare posomorâtă, ca fățarnicii, care își slujesc fețele, ca să arate oamenilor că postesc”; acest lucru ar trebui respectat de toți cei care țin post în această perioadă.


Păcatul vorbei

Nu poți să ții post  dacă înjuri, bârfești sau te bucuri de răul altuia: „E important ce bagi pe gură, dar mai important este ce scoți pe gură”, este o altă expresie care se aplică perfect în Postul Paștelui.

Vorbim doar despre trei păcate pe care trebuie să le evităm în Postul Pastelui. Toate aceste păcate ne fac mai mult rău nouă, decât celui de lângă noi.


În toată această perioadă, creștinii trebuie să se abțină de la gânduri necurate, pofte sau patimi rele. Trebuie să-ți înțelegi  mai mult aproapele  și să ai grijă de cei dragi.

Postul trupesc trebuie să fie întreținut și de postul sufletesc  pentru ca atât de punct de vedere spiritual, cât și fizic lucrurile să meargă bine pentru tine și pentru cei din jurul tău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter