Actualitate

Teatrul Puck, spectacole în deplasare. Reprezentații în două comunități din afara municipiului

Teatrul de Păpuși „Puck" din Cluj-Napoca duce în aceste zile magia spectacolelor în două comunități din afara municipiului. De asemenea, în weekend sunt marcate două sărbători importante: Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret și Ziua Mondială a Marionetei.

 

 


Teatrul „Puck” se adaptează măsurilor de precauție ale pandemiei și organizează spectacole fie în comunități ieșite din scenariul roșu, fie în mediul online, astfel încât să nu își oprească activitatea și să bucure copiii.

Spectacole în deplasare

Vineri, 19 martie, de la ora 12, spectacolul „Cartea cu Apolodor", după Gellu Naum, în regia Monei Marian, unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul Teatrului „Puck", va fi prezentat pe scena Căminului Cultural din Cătina(județul Cluj).


Totodată, joi, de la ora 10.30, Casa de Cultură din Huedin a găzduit o reprezentație a spectacolului „Sărmanul Johnny și Arnica"/„Szegény Dzsoni és Árnika", după Ervin Lázár.

Spectacolele online, un altfel de experiență

Marți, 16 martie, pe pagina de Facebook a teatrului, a fost rândul spectacolului „Ali Baba şi cei 40 de hoţi”, programat pe aceeași pagină și pentru duminică, 21 martie, de la ora 11. Basm teatral inspirat din poveştile arabe regăsite în cunoscuta carte „O mie şi una de nopţi", acesta este foarte iubit de copii.


De asemenea, de la ora 19, pe pagina de Facebook a teatrului va putea fi urmărit spectacolul „Strada cu îngeri", în regia lui Decebal Marin.

Într-un limbaj poetic, specific jocului de marionete, sunt surprinse aspecte din cotidian care, la intervenția îngerilor, reușesc să trezească binele în sufletul omului, făcându-l să devină mai conștient de frumusețea din jurul său. Este primul spectacol de acest tip care pune un accent deosebit pe inteligența emoțională, urmărind să reconstruiască acea punte care leagă raționalitatea oamenilor mari de puritatea și inocența sufletului de copil.


„Povești clujene”, istorie pentru copii

Sâmbătă, 20 martie, de la ora 11, este programată pe pagina de Facebook a teatrului, o reprezentație a spectacolului „Povești clujene", în regia Ibolyei Varga. Poveștile fac parte dintr-un volum semnat de Zágoni Balázs, un tânăr scriitor clujean contemporan, şi sunt inspirate din întâmplări şi personaje reale ale Clujului (din secolele 9 -10 şi până la începutul secolului 20).

„Vrem să aducem ceva din atmosfera de altădată a Clujului. Totodată, spectacolul îşi propune să îi ajute pe copii să descopere în ce oraş frumos trăim, ce istorie interesantă are, şi, totodată, să înveţe că trebuie să respecte moştenirea spirituală şi culturală a acestuia", subliniază regizoarea într-un comunicat de presă.


Prima poveste are în centru o fetiță mai băiețoasă din fire, care se împotrivește mereu normelor familiei. A doua poveste se petrece în secolul 16, în perioada atacurilor turcești. Protagonistul acțiunii este un tânăr apicultor care ajunge să salveze Clujul cu ajutorul albinelor. A treia poveste se petrece la finalul secolului 19 și are legătură cu primul tramvai al orașului, cu locomotivă cu aburi. De asemenea, este evocat momentul în care ajunge la Cluj complexul statuar Matia Corvin.

Sărbătoare pentru teatrul de păpuși

Finalul acestei săptămâni este unul deosebit pentru artiștii Teatrului „Puck": în 20 martie este Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, iar în 21 martie Ziua Mondială a Păpușarilor. Ca urmare, pe lângă spectacolul din programul de la ora 11, vor mai putea fi urmărite încă două reprezentații în regim de live streaming. Este vorba de „Eu sunt Pinocchio", de Carlo Collodi, în regia lui Călin Mocanu, programat duminică, 21 martie, de la ora 18, pe pagina de socializare a teatrului. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter