Actualitate

S-a lansat licitația pentru noul Bulevard Gară-IRA. Primăria pune la bătaie peste 3 milioane de lei

S-a lansat licitația pentru cel mai nou proiect din Cluj-Napoca, și anume Bulevardul Gară - Ira pe culoarul Câmpul Pâinii.

 

 


Cluj-Napoca va avea un coridor de mobilitate urbană și anume Bulevardul Gară - Ira pe culoarul Câmpul Pâinii, care va decongestiona traficul din zonă, spune primarul municipiului, Emil Boc.

 


Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația publică pentru acest proiect privind „studiul de fezabilitate, plan urbanistic zonal, documentație pentru autorizarea lucrărilor de construcții și proiect tehnic, detalii de execuție și asistență tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: Culoar de mobilitate Nord-Pod Oașului-Răsăritului-străzile Răsăritului-Câmpul Pâinii-Pod Ira''.

Valoarea contractului este de 3.250.000 lei, banii fiind alocați din fonduri bugetare. Data limită de depunere a ofertelor este 05.04.2021.


Clujul va avea un nou bulevard Gară - Ira pe culoarul Câmpul Pâinii. Noua „bijuterie” a orașului ar urma să aibă 21 de metri lățime, 4 benzi, dar și piste pentru bicicliști. Primul pas pentru acest proiect este edificarea podului Răsăritului.

Proiectul a fost discutat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U).


„Am pregătit tot ce înseamnă documentație tehnică, SF, PUZ, pentru ce înseamnă culoarul de mobilitate urbană, pe lângă calea ferată, este vorba despre culoarul Câmpul Pâinii, care vine până la gară. Vorbim de un drum nou care se va crea pe un drum de mobilitate şi care va aduce în toată zona respectivă un maxim de decongestionare a traficului şi o calitate a vieţii. O să prezint mai multe detalii despre acest proiect când avem finalizat și planul de exproprieri. Atunci vom avea acel culoar extrem de important pe partea de nord a oraşului, pe lângă calea ferată", a declarat  Emil Boc la un post de radio, în urmă cu o săptămână.

CITEȘTE ȘI:


Metroul din Cluj, gata până în 2026? Ce șanse are finalizarea proiectului în timp util?

abonare newsletter