Actualitate

Guvernul a tăiat 89% din bugetul alocat Bisericii în 2021, însă salariile preoților au crescut

Guvernul a redus drastic bugetul pentru restaurarea bisericilor din România, mai exact cu 89% față de anul 2020. În schimb, Guvernul a mărit salariile preoților.

 

 


 

Guvernul a redus bugetul alocat pentru construirea și restaurarea bisericilor, cu aproape 89%. Bisericile din România vor primi bani din trei programe în anul 2021, iar suma totală este de 760 de milioane de lei.


Bugetul pentru construcția și restructurarea bisericilor a scăzut cu 89%

Guvernul Cîțu a redus masiv anul acesta bugetul pentru restaurarea bisericilor, mai exact cu 89% față de anul precedent. Biserica va primi din banii publici doar 28 de milioane de lei anul acesta, în contextul în care în 2020 a primit aproximativ 249 de milioane de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru funcționarea atât a lăcașurilor de cult, cât și a muzeelor religioase.

Salariile preoților au crescut în acest an!

Chiar dacă Guvernul a tăiat de la bugetul pentru modernizarea bisericilor, acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul salariilor. Din contra, salariile personalului de cult vor crește cu 2,36% anul acesta, ajungând la un total de 749,25 milioane de lei. De asemenea, din acești bani este sprijinită și Biserica Ortodoxă care își desfășoară activitatea în afara țării.


Bugetul pentru învățământul teologic.

Observăm o creștere și la bugetul pentru personalul din învățământul teologic anul acesta. Guvernul a crescut bugetul cu 33%, suma cordată ajungând la 8,83 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:


Teodosie sfidează măsurile anti-COVID, în caleașcă. A organizat o procesiune religioasă cu sute de credincioși. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter