Actualitate

Napoca SA reziliază contractul pentru strada Eroilor din Florești și anunță că va da în judecată administrația locală

Societatea de Construcții Napoca SA anunță că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii Eroilor și că vaacționa în justiție administrația locală pentru repararea daunelor create.

 

 


După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul general al Societății de Construcții Napoca SA, Dan Canta, a anunțat că s-a decis rezilierea contractului și acționarea în justiție a administrației locale.

 


Directorul societății susține că primăria a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale și arată că societatea nu poate continua lucrările din motive obiective, astfel că nu îi sunt imputabile întârzierile survenite.

„Din respect pentru stabilirea adevărului și corecta informare a opiniei publice, ca reacție la acuzațiile total nefondate la adresa sa, vehiculate în spațiul media de domnul Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, în calitatea sa de executant al contractului «Modernizare strada Eroilor, în Comună Florești, Județul Cluj», SCC NAPOCA SA precizează următoarele:


- Primăria comunei Florești, a ignorat constant repetatele noastre solicitări de dialog constructiv pentru deblocarea situației, deși societatea noastră a depus o amplă și solidă argumentație tehnică, avansând soluțiile necesare depășirii impasului.
- Primăria comunei Florești, a sfidat obligațiile sale contractuale, printre altele încălcând obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării execuției.
- Am demonstrat că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-obiectivă de a respecta calendarul execuției, în absența predării unui amplasament liber de sarcini, posesorii rețelelor de utilități desfășurând în continuare operațiuni de relocare a acestora.
- Argumente neechivoce arată că executantului nu îi sunt imputabile întârzieri survenite din cauza unor impedimente independente de sine, care au obstrucționat evoluția lucrărilor, iar derobarea primăriei de responsabilitatea acestora este contraproductivă.
- Recent am notificat beneficiarul, recurgând la soluția ultimului apel la dialog, avertizând asupra consecințelor nefaste ale atitudinii sale, de natură să pericliteze continuarea relațiilor contractuale”, se arată în comunicat transmis de SCC Napoca SA.

Napoca anunță că reziliază contractul și că se va adresa instanței

Astfel, constructorul anunță că s-a decis rezilierea contractului de execuție a lucrărilor la strada Eroilor. De asemenea, Napoca SA se va adresa instanței pentru „recuperarea daunelor și prejudiciilor” create de administrația locală, se arată în comunicat.


„Constatând inutilitatea demersurilor noastre legale, întreprinse prin intermediul unei corespondențe cu sens unic, cărora li se adaugă acuzații publice extra-contractuale SCC NAPOCA SA a decis rezilierea contractului de execuție lucrări de modernizare a străzii Eroilor din comuna Florești.

Totodată, SCC NAPOCA SA se va adresa instanțelor competente de judecată, pentru recuperarea daunelor și prejudiciilor create de Administrația Comunei”, potrivit comunicatului emis de SCC Napoca SA.


Pivariu: „Am emis facturi de penalități conform contractului în cuantum de 1,2 milioane de lei”

Amintim că, în urmă cu mai puțin de o săptămână, primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat că a emis facturi de penalități de 1,2 milioane de lei pentru firma Napoca, pentru întârzierile față de termenul de finalizare a lucrărilor la strada Eroilor.

Startul lucrărilor s-a dat la data de 23 aprilie 2019, iar termenul de finalizare era de șase luni, respectiv luna octombrie a aceluiași an. Nici până în prezent însă firma nu a finalizat lucrarea. Mai mult, primarul a declarat că au fost găsite nereguli care au fost comunicate constructorului, însă acesta nu a început încă remedierea lor.

„În ceea ce privește proiectele preluate de la vechea administrație, la acest capitol avem din păcate un singur proiect, șantierul de pe strada Eroilor. Acest proiect este finanțat prin PNDL de către Ministerul Dezvoltării. De la preluarea mandatului meu, am avut o serie de întâlniri cu constructorul. Acest contract a fost semnat de către vechea administrație la data de 23 aprilie 2019 și avea termen de finalizare șase luni. S-au făcut două prelungiri a termenului de execuție a lucrărilor. În întâlnirile avute cu reprezentanții constructorului am arătat că avem nevoie să finalizeze această lucrare în termen cât mai scurt. Din păcate, pe parcursul celor două luni, șantierul nu a înaintat așa cum ne dorim cu toții. Mai mult, am constat o serie de nereguli pe care le-am adus la cunoștiință constructorului, care nu au fost îndreptate nici până astăzi”, a declarat primarul, într-o conferință de presă.

CITEȘTE ȘI

După Boc, și primarul din Florești „scoate chitanțierul” pentru firmele neserioase: „Nu mai acceptăm jumătăţi de măsură”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter