Actualitate

Noul liceu din Huedin, lăudat de arhitectul județului, iar „castelele” din oraș, criticate de clujeni

Claudiu Salanță, arhitectul județului Cluj, a lăudat proiectul pentru noul liceu din Huedin. Clujenii i-au reamintit de alte clădiri „grandioase” care „urâțesc” orașul.

 

 


Arhitectul județului Cluj, Claudiu Salanță, a laudat pe pagina sa de Facebook proiectul noului Liceu Reformat din Huedin.

 


Clujenii i-au amintit însă în secțiunea de comentarii de „palatele” construite aici care „urâțesc” aspectul localității.

„Calitatea actului educațional este influențată și de calitatea spațiilor în care se desfășoară activitatea de învățare. Cu cât spațiile sunt mai primitoare, adaptabile cerințelor în schimbare, cu atât putem să sperăm la un act educațional de calitate”, a declarat Salanță.


Proiectul liceului cu 13 clase a fost realizat de arhitecții Ferencz Bakos, Cristian Urcan, Ioana Man, Gloria Diugan. Lucrările la sediul liceului vor debuta în 2021.

„În sfârșit o construcție făcută cu capul, că e plin Huedinul de castele, oare cine a dat autoritățile de construire pentru acele castele care au desfigurat orașul”, a scris un clujean pe pagina de socializare a arhitectului. Arhitectul județului a arătat că aceste construcții sunt realizate fără autorizație.


CITEȘTE ȘI:

Scapă Clujul de casele urâte? Cum încearcă Consiliul Județean să facă ordine în urbanism?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter