Actualitate

STOP construirii haotice în Florești! Se lucrează la un nou plan urbanistic general

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a anunțat că o echipă de specialiști în dezvoltarea urbanistică lucrează la un nou PUG.

 

 


Noul primar al Floreștiului „a strâns” o echipă de experți în domeniul urbanismului, care, alături de care specialiștii din cadrul primăriei, lucrează la un nou plan urbanistic general (PUG).

 


De altfel, primarul Bogdan Pivariu anunță că administrația locală „a luat la puricat” șantierele existente pe raza comunei, pentru verificarea respectării disciplinei în construcții.

„Am pus bazele unei comisii de experți din care fac parte profesori, arhitecți, persoane cu multă experiență în domeniul dezvoltării urbanistice. Împreună cu aceștia, am început demersurile pentru realizarea PUG-ului care să deservească nevoile actuale și viitoare de dezvoltare a Floreștiului. Acest PUG va sta la baza strategiei de dezvoltare pentru Florești. O măsură importantă pe care am luat-o tot la acest capitol a fost să facem un inventar al tuturor șantierelor din Florești și să le impunem acestora respectarea disciplinei în construcții, să păstreze șantierele curate, să debaraseze molozul și să asigure rampă de spălare pentru utilajele lor, pentru ca astfel să evite murdărirea carosabilului”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu, într-o conferință de presă.


„PUG-ul trebuie să deservească nevoile actuale și o proiecție viitoare a dezvoltării Floreștiului”

Planul urbanistic general realizat pe vechea administrație locală nu a fost supus votului consiliului local și nici nu va mai ajunge pe masa consilierilor, spune primarul Floreștiului, întrucât un studiu realizat de specialiști arată că acesta „nu coincide cu nevoile comunei”.

„Există un studiu referitor la acest PUG, studiu pe care l-am analizat alături de specialiști și eu consider că acest PUG care ar fi trebuit să ajungă în consiliul local nu oglindește întocmai necesitățile Floreștiului și nu face o proiecție viitoare a Floreștiului, așa cum mi-o imaginez eu. În acest sens, am luat decizia de a lucra inclusiv pe acel studiu, la elaborarea unui PUG care să deservească, așa cum am spus, nevoile actuale și o proiecție viitoare a Floreștiului”, a mai spus Pivariu.


Primarul a promis că va prezenta în detaliu viitorul plan urbanistic general într-o altă conferință de presă.

CITEȘTE ȘI


Blocaj. Nu mai poate emite Primăria Floreşti autorizații de construire?

 

abonare newsletter