Actualitate

Baza sportivă La Terenuri, în întârziere? Dohotaru: „E clar că nu va fi gata la vară”/ Boc: „Nu am informații să nu fie gata pe 31 august”

Lucrările la baza sportivă La Terenuri s-ar putea să nu fie gata la termenul anunțat, avertizează fostul deputat Adrian Dohotaru.

 

 


A trecut deja jumătate din perioada de execuție a lucrărilor la baza sportivă La Terenuri, însă la fața locului, lucrările par că bat pasul pe loc. Fostul deputat și activistul Adrian Dohotaru trage un semnal de alarmă, spunând că, ka cum arată situație din teren în prezent, „e clar” că lucrările nu vor fi gata la termenul anunțat, adică în vara anului 2021.

 


„Îmi place cartierul în care locuiesc, în Mănăștur, dar se vede de la o poștă că e înghesuit. Are nevoie de spații verzi, de bunuri comune ca să nu fie un cartier dormitor. La Terenuri se reface, însă în ritm de melc. Am trecut azi pe acolo, doar un exacavator lucra, alteori niciunul. E clar că nu va fi gata la vară, motiv suficient pentru Primărie să rezilieze contractul. Parcul Colina urmează să fie distrus dacă traseul centurii rămâne la fel. În Parcul Rozelor extinderea parcului spre Canalul Morii, propusă de SOS, accepatată de Primărie, trenează de ani deja. Mai mult, sute de copaci au fost tăiați lângă, pentru construcții. Vreau spații verzi de calitate pentru copiii mei la mine în cartier, nu să merg în alte cartiere. Și sunt sigur că sunt de acord cu mine încă vreo sută de mii de mănăștureni, să ne audă și autoritățile”, a scris Dohotaru, într-o postare pe Facebook.

Boc: „Nu am informații să nu fie gata pe 31 august”

Termenul anunțat de municipalitate pentru finalizarea lucrărilor este vara anului 2021. Primarul Emil Boc a declarat, pentru Monitorulcj.ro, că în acest moment nu are informații că lucrările nu vor putea fi finalizate până la 31 august 2020, însă va monitoriza situația.


„Deocamdată nu am informații să nu fie gata pe 31 august. Vom monitoriza în permanență”, a declarat edilul.

Bază sportivă modernă, pe 4,2 hectare, în Mănăștur

Investiția are ca obiect crearea unei baze sportive și de agrement pe o suprafață de peste 4,2 hectare (42.410 mp). Practic, clujenii de toate vârstele vor avea la dispoziție un parc de relaxare și agrement, dar și o bază sportivă modernă, cu dotări de ultimă generație și cu acces gratuit, promite municipalitatea. De asemenea, baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.


Baza sportivă și parcul de agrement vor cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber (tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei), amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. Vor mai exista terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark, dar și zone de fitness.

Mai departe, baza sportivă va include o clădire multifuncțională cu parter și etaj, cu o suprafață construită de 1.210 mp (suprafață desfășurată – 1.742 mp). În această sală vor avea loc activități sportive indoor, precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic. Tot în cadrul bazei sportive și parcului de agrement vor fi realizate zone de recreere pentru copii și pentru seniori, dar și un amfiteatru în aer liber, în care va exista posibilitatea amenajării unui patinoar, pe timp de iarnă. Durata de realizare a investiției este de 16 luni.


CITEȘTE ȘI

Contractul pentru „La Terenuri” a fost semnat! Când va fi gata cea mai modernă bază sportivă?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter