Actualitate

Contractul pentru „La Terenuri” a fost semnat! Când va fi gata cea mai modernă bază sportivă?

Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat, marți, contractul de proiectare și execuție pentru noua Bază Sportivă „La Terenuri”, din cartierul Mănăștur.

Licitația a fost adjudecată de asocierea SC RoVerde Landscaping SRL – SC OpenTrans SRL – SC Electrogroup SA – SC Cris Garden SRL – SC Prospect Drill SRL, valoarea contractului ridicându-se la suma de 5,5 milioane de euro (fără TVA). De precizat că municipalitatea a reușit să economisească circa 1,4 milioane de euro, în condițiile în care valoarea inițală estimată la licitație a fost de 6,9 milioane de euro.

„Acest obiectiv face parte din programul Primăriei de a multiplica spațiile verzi și de agrement din oraș. Avem un proiect care vizează peste 120 ha de spații verzi noi sau reamenajate. (...) Baza Sportivă «La Terenuri» întregește perla verde a orașului, alături de Baza Sportivă Gheorgheni, care a fost un model pentru acest proiect”, a declarat primarul Emil Boc.


Cetatea Sighișoara, printre lucrările de referință ale câștigătorului

În ceea ce privește Baza Sportivă „La Terenuri”, vorbim despre peste 4,2 hectare de teren, cu circa 18.000 mp de spații verzi amenajate. Durata de realizare a investiției este de 16 luni, din care 120 zile sunt dedicate proiectării, iar restul de 12 luni sunt pentru execuție. Termenul intră în vigoare începând de luni, 4 mai, iar acesta este „nenegociabil, doar de respectat și implementat”, afirmă Boc, care oferă un termen probabil de finalizare pentru vara-toamna anului 2021.

Reprezentanții RoVerde Landscaping, companie înregistrată în județul Ilfov, au în spate experiență pe partea de reabilitare drumuri, construcții și proiectare peisagistică. Printre lucrările de referință ale firmei se numără modernizarea Cetății Medievale de la Sighișoara, Stadionul Municipal Sighișoara sau Centrul Medical Transilvania.


„Trebuia să încep cu mulțumiri adresate clujenilor, pentru că acest proiect s-a născut din colaborarea cu societatea civilă. Astăzi, suntem aproape să trecem la lopată, sapă, buldozer și tot ce trebuie pentru realizarea proiectului”, a mai precizat Emil Boc, amintind de faptul că proiectul Bazei Sportive „La Terenuri” s-a numărat printre ideile sugerate de clujeni în cadrul Bugetării participative.

Chiar dacă există clujeni nemulțumiți, „La Terenuri” merge mai departe!

„Astăzi, zona arată așa pentru că multe dintre terenurile existente acolo sunt private, nu puteau face obiectivul modernizării de către Primărie. În consecință, a trebuit să aplicăm prevederile legale legate de exproprieri”, a precizat edilul, menționând că există 550.000 lei consemnați în buget pentru această componentă.


Boc admite că proprietarii privați au dreptul să atace municipalitatea în instanță dacă sunt nemulțumiți de valoarea exproprierilor, însă „proiectul merge mai departe, se realizează”, indiferent de acțiunile în instanță. Ulterior, în cazul în care instanțele judecătorești vor decide că valoarea exproprierilor este alta, Primăria municipiului Cluj-Napoca se va conforma și va acționa în consecință, a dat asigurări Emil Boc.

Pe unde vor intra clujenii în noua Bază Sportivă „La Terenuri”?

Conform proiectului, este vorba despre un teren delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăştur în partea de sud, strada Mărişel şi zona ansamblurilor de locuinţe colective construite înainte de 1990 în partea de est şi nord. În prezent, accesul se realizează din strada Mehedinţi şi strada Mărişel.


După finalizarea proiectului, accesul în Baza Sportivă „La Terenuri” se va putea face din strada Mehedinți, din strada Mărișel, dar și peste pârâul Calvaria (două pasaje suplimentare au fost propuse pe lângă cel existent), realizându-se astfel conexiunea cu centrul cartierului Mănăștur. Zona va fi conturată și de plantarea a 428 de arbori, pe lângă amfiteatru în aer liber, wi-fi gratuit, terenuri sportive outdoor și indoor etc.

„Vă urez succes, spor la treabă, contăm pe seriozitatea și profesionalismul dumneavoastră! Această nouă zonă de agrement va întregi calitatea vieții locuitorilor municipiului Cluj-Napoca, pentru că până la urmă despre asta este vorba. Este important să menținem competivitatea orașului nostru, calitatea vieții, ca oamenii să spună în continuare «Îi fain la Cluj!»” – Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca


CITEȘTE ȘI:

O viitoare bază sportivă „La Terenuri”, 46.000 de mănăştureni şi probleme în trafic

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter