Actualitate

Reguli noi pentru călătorii care ajung în Anglia. Testul COVID negativ, obligatoriu. Cine stă în carantină?

Toţi călătorii care sosesc în Anglia vor trebui să prezinte un test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării, a anunțat vineri guvernul britanic.

 

 


Toţi cei care ajung în Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui să prezinte, începând de săptămâna viitoare, un test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării.

 


Măsura are ca scop protejarea ţării „împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”.

Cine intră în carantină, la sosirea în Anglia?

Pe lângă test negativ, persoanele care vin din ţări cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să se auto-izoleze timp de zece zile, a mai precizat executivul de la Londra într-un comunicat.


Alături de carantină, „testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni”, a adăugat ministrul transporturilor Grant Shapps.

Amenzi de 500 de lire

Confruntată cu un focar de contaminări atribuit unei variante a virusului, Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.


Strategia guvernului britanic de combatere a epidemiei se bazează în principal pe izolare, care a început oficial miercuri în Anglia, precum şi pe administrarea accelerată a celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford / AstraZeneca.

Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire. În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline (553 euro).


Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

CITEȘTE ȘI

Revin zborurile către Marea Britanie de pe Aeroportul din Cluj

 

abonare newsletter