Actualitate

La Cluj-Napoca NU va avea loc spectacolul de artificii de Anul Nou, dar petardele continuă să-i irite pe clujeni

În acest an, Primăria Cluj-Napoca nu va desfășura niciun fel de eveniment și nici mult așteptatul spectacol de artificii de la miezul nopții, de Revelion. În schimb, petardele continuă să îi nemulțumească pe clujeni.

 

 


Emil Boc a vorbit la radio despre situația petardelor și artificiilor din Cluj-Napoca. Atunci când edilul a fost întrebat dacă vom avea artificii în oraș la trecerea dintrea ani, el a răspuns că artificiile vor fi „în mintea noastră”.

 


Primăria Cluj-Napoca nu a pregătit niciun spectacol de artificii și niciun eveniment pentru seara de Revelion.

Totuși, miciile artificii și petardele sunt foarte des întâlnite în ultimul timp în municipiu. În perioada sărbătorilor, aprinderea petardelor prin oraș a devenit o problemă gravă.


Foarte mulți clujeni se plâng din cauza lor, mai ales cei care au animale de companie, care sunt îngrozite la auzul petardelor. Primarul a spus că este de acord cu localnicii care cer interzicerea lor, dar el nu are puterea să facă acest lucru.

Chiar și așa, echipajele de poliție patrulează prin cartiere pentru a prinde făptașii care încalcă legea, prin abuz. Edilul a mai spus că petardele și artificiile ar trebui vândute doar cu două zile înainte de Anul Nou, ca oamenii să nu apuce să își facă provizii mari.


„Primăria nu mai face artificii, cum făceam în anii anteriori. Nu avem niciun spectacol de artificii și niciun eveniment organizat. Și legat de problemele cu petarde și artificii, nu este admisibil ca acestea să se vândă tot anul. Măcar pe vremuri se vindeau doar în 31 și în 30 decembrie. Acum oamenii pot cumpăra tot anul și să își facă provizii de artificii. Iresponsabilitatea unora întrece orice măsură. Eu am fost și voi fi de partea celor care susțin chiar și interzicerea lor, numai că nu Primăria poate interzice comercializarea sau utilizarea acestora. Trebuie o nouă lege. Sper ca acest guvern să facă ceva, acum că are la dispoziție ani de liniște, încât nu sunt alegeri. Astfel, ca toată lumea să poată trăi liniștită și în perioada sărbătorilor. Evident că acum am mobilizat echipaje. Am avut întâlnire și cu poliția județeană și cu poliția municipală. Poliția locală a făcut patrule și în cartiere. Oamenii încearcă să țină sub control situația doar că repet, iresponsabilitatea unora nu poate fi acoperită prin a pune un polițist în spatele fiecarui om care pur și simplu ne sfidează. Noi îi amendăm acum pe cei care îi prindem și abuzează”, a anunțat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Unde și cum își va petrece Emil Boc noaptea de Revelion? „Le-am spus să nu conteze pe mine anul acesta”

 

Reguli STRICTE de Crăciun și Revelion la Cluj. Prefect: „Dacă se organizează petreceri, vom intra peste ei”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter