Actualitate

Unde și cum își va petrece Emil Boc noaptea de Revelion? „Le-am spus să nu conteze pe mine anul acesta”

Emil Boc a mărturisit cum și unde va sărbători Revelionul în acest an, dar și că a refuzat oferte de la oamenii care l-au invitat să petreacă trecerea dintre ani împreună.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca a spus că va petrece trecerea dintre ani acasă, cu familia. Boc a mențioant că nu va exista nicio excepție și că deja a refuzat invitațiile de la alte persoane, care doreau să își petreacă Revelionul cu el.

 


Totodată, edilul a spus că în următorii ani vom avea destul timp pentru petreceri, dar acum avem nevoie de „moderație, echilibru și responsabilitate”, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Voi petrece acasă. Doar eu și familia, niciun fel de excepție. Nimic în plus, nimic în minus. Anul acesta le-am spus tuturor pe mine să nu conteze. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință să limităm și să ținem sub control pandemia. Avem vreme în anii următori să facem tot ce am pierdut anul acesta, dar acum avem nevoie de moderație, echilibru și responsabilitate ca să ne fie mai bine ca o comunitate. Trebuie să ne gândim întotdeauna la celălalt de lângă noi. Iresponsabilitatea noastră poate conduce la îmbolnăvirea celuilalt sau la pierderea locului de muncă a celuilalt. Cred că acesta este un lucru pe care trebuie și putem să îl facem: să fim responsabili”, a anunțat Emil Boc la radio.


Toate cabanele din Cluj sunt închiriate de Revelion. A fost mai rău în 2020 sau va fi mai rău în 2021?

Ce s-a întâmplat până acum, de la începutul pandemiei, a fost „partea grea” care a trecut, spune primarul. El consideră că nu va mai exista un „vârf al pandemiei” atât de mare, iar în 2021 va fi mai bine decât în acest an.

„Eu aș vrea să cred că partea grea a trecut. Prudența va fi cuvântul de ordine și în 2021, cel puțin în prima parte. Nu cred că va mai exista un vârf al pandemiei așa cum am avut până acum. Noi suntem în scădere. Chiar dacă rata mai crește, noi suntem județul care testează cel mai mult. Suntem în topul județelor pentru că și testăm. Chiar dacă suntem în top nu am fost carantinați niciodată. Ne-am făcut datoria în așa fel încât să avem grijă și de cetățeni, ca să nu fie privați de drepturile pe care le au, de mediul economic să nu se închidă și am reușit să menținem orașul funcțional. Dar nu știm ce se va întâmpla, mai ales, după Anul Nou și nu știm ce s-a întâmplat de Crăciun”, a adăugat primarul.


Aproximativ toate cabanele din județul Cluj au fost închiriate de Revelion. Primarul nu este de acord cu acest lucru și le recomandă clujenilor, în ultim moment, să fie responsabili și să opteze pentru „soluția ideală”: Revelionul cu familia:

„Noi, ca autoritate a statului, nu am încurajat și nu am organizat niciun fel de eveniment care să aducă mai mulți oamenii împreună și să genereze pericol. Acum ce face fiecare în privat este responsabilitatea fiecăruia. Dar după aceea vom trage greu. Eu sper și îmi doresc ca clujenii să fie responsabili. Eu personal nu recomand și nu susțin pe nimeni să facă niciun fel de acțiune mai deosebită de Revelion. Petrecerea într-o modalitate cât mai apropiată de familie este soluția ideală pentru acest sfârșit de an. Odată la 100 de ani avem o asemenea pandemie.”


CITEȘTE ȘI:

Reguli STRICTE de Crăciun și Revelion la Cluj. Prefect: „Dacă se organizează petreceri, vom intra peste ei”

 

Câți invitați poți avea acasă de Crăciun și Revelion?

 

abonare newsletter