Actualitate

Străzile Clujului, inundate în prima zi de Crăciun. Apa a pătruns în casele și curțile oamenilor. GALERIE FOTO.

Străzile Mamaia și General Dragalina din Cluj-Napoca au fost inundate în prima zi de Crăciun, 25 decembrie, după ce o conductă de apă potabilă s-a spart.

 

 


 

Pompierii au intervenit pentru a evacua apa acumulată în mai multe subsoluri de pe cele două străzi inundate. Curțile și garajele oamenilor au fost indundate, majoritatea suferind pagube materiale. De asemenea, apa a pătrus și în case, având o înalțime de 15 cm.


 

„Pompierii clujeni au intervenit pe parcursul nopții trecute pentru a evacua apa acumulată în mai multe subsoluri situate pe strada Mamaia și Dragalina din municipiul Cluj-Napoca, ca urmare a spargerii unei conducte principale de alimentare cu apă potabilă.


Prima solicitare pentru intervenția pompierilor a venit în jurul orei 21.30, iar în momentul sosirii pompierilor la fața locului, apa inundase carosabilul străzilor Mamaia și Dragalina, precum și un parcaj subteran, în care se aflau parcate 5 autoturisme, trei case de locuit, patru spații tehnologice din subsolul a patru blocuri de locuințe, un garaj și un beci.

O echipă a furnizorului de utilități a reușit să oprească deversarea apei, la scurt timp după sosirea la fața locului.


Echipajele de pompieri au intervenit, pe parcursul întregii nopți, cu două autospeciale, două motopompe remorcabile și patru motopompe transportabile pentru a evacua apa din spațiile inundate, astfel încât au fost eliberate de apă până la primele ore ale dimineții. Intervenția pompierilor a fost sprijinită de două autocisterne, dotate cu motopompe, ale furnizorului de utilități. De asemenea, o echipă a furnizorului de utilități desfășoară lucrări pentru reparația magistralei și reluarea furnizării de apă potabilă în zonă.

Cele mai însemnate pagube au fost înregistrate în parcajul subteran, în care au fost inundate în totalitate cinci autoturisme. Au mai fost distruse bunuri din trei case de locuit, în care apa a avut înălțimea de cca 15 cm”, a transmis ISU Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Barieră nouă montată pe strada Mamaia, A TREIA doar anul acesta

 

abonare newsletter