Actualitate

Cluj nu rămâne prea repede fără locuri la ATI. Prefect: „Avem rezervă de locuri dacă cumva ne blocăm”

Numărul pacienților la ATI continuă să crească, atât la nivelul țării, cât și al Clujului, unde spitalele nu vor ajunge la capacitate maximă încă.

 

 


În momentul de față, 73 de pacienți COVID-19 sunt internați în spitalele clujene, la secțiile de ATI.

 


Într-un articol publicat de un site de știri erau menționate județele care au ajuns la capacitate maximă, privind locurile de la secțiile de terapie intensivă, printre care era și județul Cluj.

Totuși, prefectul Clujul, Mircea Abrudean, a declarat pentru monitorulcj.ro că situația este diferită la Cluj și că încă există locuri disponibile la ATI. Ba chiar în cazul în care secțiile ATI vor ajunge la capacitate maximă, Clujul mai are un as în mânecă:


„Ei au scris județele cu cele mai multe cazuri de COVID-19 și unde normal că sunt și probleme cu spitalizarea. În acest moment sunt locuri pe ATI la Cluj, dar depinde și de momentul la care ne raportăm. Avem oricum rezervă de locuri care se pot deschide dacă cumva ne blocăm”, a susținut prefectul.

CITEȘTE ȘI:


Medicul care luptă pentru bătrânii infectați cu COVID19 de la azilul Casa Theodora:„Lucrez cu masca de oxigen de 10 zile, cu 3 ore de somn”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter