Actualitate

Lucrările la Piața Lucian Blaga se apropie de termenul limită. Boc: „De Ziua Națională, stau cu chitanțierul în mână”

Lucrările la Piața Lucian Blaga și la străzile adiacente au termen de finalizare în data de 30 noiembrie. Vor fi gata până atunci?

Lucrările la Piața Lucian Blaga se apropie de termenul limită. Boc: „De Ziua Națională, stau cu chitanțierul în mână” Lucrările la Piața Lucian Blaga se apropie de termenul limită. Boc: „De Ziua Națională, stau cu chitanțierul în mână”

 

 


Primarul Emil Boc a declarat joi dimineață că lucrările la Piața Lucian Blaga se apropie de termenul prevăzut în contract, iar dacă apar întârzieri, firma SC Diferit SRL va fi „taxată”, promite edilul. 

 


„Pe Emil Isac am terminat întreaga lucrare, inclusiv arborii au fost plantați. Strada Petru Maior este aproape finalizată. Se lucrează intens în Piața Blaga pentru finalizare și se lucrează și pe Napoca. Sper ca firma să își onoreze obligațiile contractuale, ca până în 30 noiembrie să închidă întregul șantier, așa cum este prevăzut în contract.

De Ziua Națională, stau cu chitanțierul în mână. La Cluj, le-am spus tuturor, nu știu ce faceți voi în alte părți ale țării sau ale Europei, eu vă nu cer decât două lucruri: să respectați graficul și să faceți lucrări de calitate. Dacă astea două lucruri le respectați, suntem cei mai buni prieteni și sunteți de aplaudat. Dacă nu, treceți pe lista rușinii, a celor cărora le reziliem contractul”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune radio.


La a doua abatere, firma e „out”

Primarul Emil Boc a mai spus că legea achizițiilor publice permite excluderea din licitații a firmelor care au avut „abateri repetate”.

„Legea achizițiilor publice e un pic mai «bună» decât aș vrea eu, dar asta este, nu pot să o schimb. Legea zice că dacă cineva are abateri repetate de la îndeplinirea obligațiilor contractuale, aceasta poate fi exclusă de la viitoare licitații. În interpretarea juridică, repetate înseamnă minim două. La momentul următor, când mai sunt licitații, când ai două abateri și le am pe masă, la dosărel, și deja aduc la dosărelele mele încălcări de la firme, le spun «out!». Acest lucru să se știe de toți în Cluj-Napoca, că adun la dosar abaterile de la contract și când este cazul, le operaționalizez conform prevederilor legale.


Pot apărea motive obiective pentru care lucrarea întârzie, acestea nu intră în calcul. Eu vorbesc de cazurile când, din culpa celui care a câștigat licitația, întârzie lucrarea”, a completat edilul clujean.

Cum se va circula în Piața Lucian Blaga?

În fața Casei de Cultură a Studenților va exista un spațiu pietonal extins, o pistă pentru biciclete și un stand de taxi cu șase locuri, dar și o platformă pentru staționarea autocarelor. Potrivit primarului Emil Boc, standul de taxi va fi despărțit de pista de biciclete de un trotuar de circa un metru, pentru mai multă siguranță în trafic pentru cicliști. De asemenea, în zonă vor exista patru benzi de circulație pentru autoturisme, dintre care două sunt pentru accesul pe strada Republicii, iar două se vor continua pe strada Napoca.


CITEȘTE ȘI

Când vor fi gata lucrările din zona centrală a Clujului? Emil Boc: „Dacă nu, vor fi pe lista rușinii”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter