Monitorul Cartierelor

Când vor fi gata lucrările din zona centrală a Clujului? Emil Boc: „Dacă nu, vor fi pe lista rușinii”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a reiterat avertismentul adresat firmelor care își adjudecă licitații în oraș, în frunte cu SC Diferit SRL.

cand-vor-fi-gata-lucrarile-din-zona-centrala-a-clujului-emil-boc-daca-nu-vor-fi-pe-lista-rusinii cand-vor-fi-gata-lucrarile-din-zona-centrala-a-clujului-emil-boc-daca-nu-vor-fi-pe-lista-rusinii

 

 


Odată cu apropierea sezonului rece, întrebarea pe buzele tuturor clujenilor este: când va fi finalizată modernizarea Pieței Lucian Blaga? Cu o lună și jumătate până la termenul asumat în contract, SC Diferit SRL, compania care se ocupă de lucrările din zona centrală, este somată să finalizeze intervențiile până în data de 30 noiembrie. Reamintim, că aceeași firmă se ocupă și de proiectul modernizării Bulevardului 21 Decembrie 1989.

 


„Dacă nu, vor fi pe lista rușinii, ce să vă spun altceva! Au termen 30 noiembrie, vom pune o bilă neagră dacă nu vor termina. Este în legea achizițiilor publice că dacă nu respecți termenele contractuale – trebuie să ai încălcări repetate, asta înseamnă două minim – atunci nu mai vii la licitație în Cluj-Napoca. Mergi și faci în altă localitate din țară și ajungi și pe lista asta pe care o punem la Primărie, să fie cu ochii pe ei toată lumea”, a precizat Emil Boc.

„Dacă respectă termenul, bravo, felicitări! Dacă nu, rămânem tot prieteni, dar ne despărțim pe relațiile contractuale, asta e viața. Am spus-o foarte sincer și deschis, cerem calitate și la termen. Dacă aceste două condiții se respectă, rămânem parteneri, dacă nu, rămânem prieteni, nu suntem dușmani, dar relațiile contractuale sunt una, ele trebuie respectate”, a completat primarul, joi dimineață, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.


„La Terenuri” este în grafic... dar să știe și ei!

La sfârșitul lunii aprilie, Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat contractul de proiectare și execuție pentru noua Bază Sportivă „La Terenuri”, din cartierul Mănăștur. Licitația a fost adjudecată de asocierea SC RoVerde Landscaping SRL – SC OpenTrans SRL – SC Electrogroup SA – SC Cris Garden SRL – SC Prospect Drill SRL, valoarea contractului ridicându-se la suma de 5,5 milioane de euro (fără TVA).

Nici această asociere nu a scăpat de avertismentul edilului. Dacă în primăvară Emil Boc declara că va conta pe seriozitatea firmelor implicate în realizarea bazei sportive pe modelul celei din cartierul Gheorgheni, acum edilul „pune biciul” și pe această asociere. Cu toate acestea, lucrările din Mănăștur sunt în grafic – cel puțin momentan.


„La (Baza Sportivă – n.r.) «La Terenuri» se lucrează acum. Acolo, dacă până în septembrie 2021 nu este gata, lista rușinii îi așteaptă și pe ei. Deocamdată sunt în grafic, dar să știe! Pe vremuri, cea mai mare sancțiune care se dădea era să te faci de rușine în sat, să vorbească lumea urât de tine. Pe lângă sancțiunea financiară, este și o sancțiune morală care se aplică”, a precizat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:


Firmele neserioase, INTERZIS la licitații în Cluj-Napoca. Emil Boc: „Nu ți-ai făcut datoria, nu mai cauți în vecii vecilor aici!”


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter