Actualitate

Se carantinează Municipiul Cluj-Napoca ? Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 5,36. Situația este mai gravă în Dej și Gherla

Rata de infectare în Municipiul Cluj-Napoca a ajuns, vineri, la 5,36 cazuri la mia de locuitori.

 

 


Numărul de cazuri de COVID-19 a explodat în ultimele 2 săptămâni, iar acest lucru se vede cel mai bine în rata de infectare la 1.000 de locuitori. Cele mai mari localități și municipii din județul Cluj au trecut de mai bine de o săptămână în scenariu roșu, fiind închise baruri, restaurante, școli și săli de jocuri de noroc, în timp ce masca a devenit obligatorie.

Muncipiul Cluj-Napoca are în acest moment o rată de incidență a cazurilor la mia de locuitori de 5,36, fiind tot mai aproape de o posibilă carantină. Gherla a ajuns la o rată de infectare de 6,93, în timp ce la Dej sunt 6,63 de cazuri la mia de locuitori.


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat decizia de carantina localitățile Sic și Săvădisla, acolo unde rata de infectare a trecut de 10 în ambele cazuri.

Momentan nu există informații clare despre o posibilă carantină în Cluj-Napoca, însă situația alarmantă din ultimele zile ar putea impune așa ceva.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter