Actualitate

Rata de infectare a trecut de 3 în Cluj-Napoca. Se închid școlile, teatrele

Cluj-Napoca a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Ca urmare a acestui lucru, toate școlile din municipiu se închid.

Rata de infectare a trecut de 3 în Cluj-Napoca. Se inchid școlile, teatrele Rata de infectare a trecut de 3 în Cluj-Napoca. Se inchid școlile, teatrele

 

Toate școlile din Cluj-Napoca se închid ca rezultat al creșterii ratei de infectare cu COVID-19 la 3,02 la o mie de locuitori. Totodată, și instituțiile de cultură vor fi închise.


 

În maxim 48 de ore de la depășirea ratei de 3, autoritățile locale trebuie să ia măsuri noi măsuri de prevenție a îmbolnăvirilor cu COVID-19.


„Practic măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pentru cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidență pentru a lua măsuri”, spune prefectul.

În rândul elevilor au fost confirmate 126 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, din 58 de unități de învățământ și 54 de infectări în rândul cadrelor didactice din 41 de unități de învățământ. Majoritatea elevilor învață în sistemul hibrid, atât online cât și fizic. În 31 de unități de învățământ se învață exclusiv online.


Măsuri care ar putea fi implementate în Cluj-Napoca de mâine

-Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise;
-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
-activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
-activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
-organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;
-suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față în față, din unitățile de învățământ, cursurile desfășurându-se online.

CITEȘTE ȘI:


Peste 30 de școli din Cluj sunt în scenariul ROȘU. Elevii învață exclusiv ONLINE

 

abonare newsletter