Educație

Peste 30 de școli din Cluj sunt în scenariul ROȘU. Elevii învață exclusiv ONLINE

Mai multe unități de învățământ din Cluj merg pe scenariul roșu. Acest lucru se poate schimba în funcție de numărul de cazuri înregistrat atât în instituții, cât și în localitate.

 

În rândul elevilor au fost confirmate 126 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, din 58 de unități de învățământ și 54 de infectări în rândul cadrelor didactice din 41 de unități de învățământ. Majoritatea elevilor învață în sistemul hibrid, atât online cât și fizic. În 31 de unități de învățământ se învață exclusiv online.


Scenariile unităților de învățământ din Cluj:

-282unități de învățământ preuniversitar înScenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

-110de unități de învățământ preuniversitar înScenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.


-31de unități de învățământ preuniversitar înScenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități/lecții online.

Consiliile  de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea  acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice  efectuate  de  către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.


CITEȘTE ȘI:

21 de școli din Cluj se află în scenariu ROȘU! Cursurile, EXCLUSIV online

 


Profesorii vor primi un stimulent COVID19 de 2.000 de lei pe lună. Proiectul a fost adoptat

abonare newsletter