Actualitate

Reguli STRICTE pentru Belgia! Contact direct cu MAXIM o persoană pe lună

Belgia a implementat reguli foarte stricte, aproape imposibil de respectat. Vor fi puse în aplicație de luni. Bula socială de maxim o persoană.

Reguli STRICTE pentru Belgia! Contact direct cu MAXIM o persoană pe lună Reguli STRICTE pentru Belgia! Contact direct cu MAXIM o persoană pe lună

 

 


Din cauza situației epidemiologice grave, Belgia a trebuit să acționeze. Astfel, a implementat mai multe reguli extrem de stricte, care să stopeze răspândirea virusului.

 


Belgia a ordonat ca restaurantele și cafenelele, industria HoReCa în general, să se închidă pentru o lună, începând cu ziua de luni, 19 octombrie. Totodată, s-a anunțat stare de asediu de la miezul nopții, până dimineața la 05.00, pentru a în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului.

Restaurantele încă vor putea lua comenzi și vor face livrări sau colectări, dar nu mai târziu de ora 22, iar vânzarea de alcool va fi interzisă după ora 20. Piețele de Crăciun, anulate.


Contacte personale apropiate, pe lângă cei cu care locuiește cetățeanul belgian, vor fi restricționate la o persoană pe lună, redus de la trei care e în prezent.

Prin acest timp de contacte înțelegem persoanele apropiate cu care îți petreci mai mult de 15 minute, fără să porți mască sau a păstrării distanțării sociale. Totuși, la domiciliu, belgienii încă pot invita cunoscuți la domiciliu, dar în număr de maxim patru persoane.


Munca remote, de la distanță sau de acasă, va fi norma, unde este posibil.

Un comitet consultativ a adus împreună reprezentanți ai guvernelor federale și regionale, care s-au întâlnit Vineri după masă pentru a decide restricțiile viitoare.


„Mulți dintre noi știm oameni în carantină, și care au fost infectați. Asta e principala diferență dintre prezent și luna martie. Toată lumea realizează cât de prezent e virusul (...) Săptămână după săptămână, cifrele se dublează. Cifrele sunt alarmante - sunt semnificativ mai mari decât erau în martie sau aprilie când am luat acțiune puternică. Zilele care urmează nu vor fi pozitive - creșterea va continua”, a spus Alexander de Croo, prim ministru belgian.

CITEȘTE ȘI:

HoReCa, scutită de plata impozitului specific până la sfârșitul anului

 

Modelul „cașcavalului elvețian“ în lupta împotriva coronavirusului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter