Sănătate

Modelul „cașcavalului elvețian“ în lupta împotriva coronavirusului

În lupta împotriva COVID-19 există multe măsuri și restricții pe care statul le impune, dar cât la sută din acestea sunt respectate în mod corespunzător?

 Modelul „cașcavalului elvețian“ în lupta împotriva coronavirusului Modelul „cașcavalului elvețian“ în lupta împotriva coronavirusului

 

 


De opt luni de epidemie în România, s-au luat multe măsuri pentru combaterea coronavirusului. Chiar dacă numeroase persoane au încercat să respecte aceste măsuri, situația epidemiologică a continuat să se înrăutățească.

 


Există persoane care nu țin cont sau chiar uită de responsabilitățile pe care le au în contextul actual și de criza în care ne aflăm. Astfel, bătăliile cu acest virus nu pot fii mereu victorioase.

Totuși, o reamintire a lucrurilor pe care trebuie să ne axăm atenția pentru a putea preveni îmbolnăvirea cu COVID-19 este modelul „cașcavalului elvețian”, pe care Razvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, din Cluj, de la UBB, l-a prezentat într-o postare pe Facebook.


Modelul „cașcavalului elvețian” pentru apărarea împotriva COVID-19

1. distanțare fizică
2. ventilație
3. măști
4. igiena mâinilor
5. igiena suprafețelor
6. testare și identificare rapidă
7. carantină și izolare
8. comunicare din partea guvernului și finanțare adecvată
9. vaccinul

„Pe care le facem bine și pe care le facem prost?”


CITEȘTE ȘI:

COVID19: Situația e îngrijorătoare, spre alarmantă la Cluj! Prefect: „Azi vom avea iar peste 200 de pozitivi COVID19, spre 240 chiar”

 


DSP Cluj nu face față cazurilor de COVID! O pacientă sună în disperare, dar nimeni nu răspunde

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter