Actualitate

Noi măsuri ANTI-COVID în România. Ce județ impune noi restricții?

Noi măsuri anti-Covid în România. Tot mai multe județe impun restricții dure pentru a combate răspândirea noului coronavirus.

Noi măsuri ANTI-COVID în România. Ce județ impune noi restricții? Noi măsuri ANTI-COVID în România. Ce județ impune noi restricții?

 

 


Satul Dobra din județul Dâmbovița, unde rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori, a intrat în carantină. Este a doua localitate care se închide, după localitatea Cuca din Galați. Unul dintre focare este chiar în Primărie, unde 13 persoane au fost infectate. De asemenea, la Bacău au fost impuse restricții dure pentru a stopa răspândirea cu noul coronavirus.

 


Bacău este primul oraș din România în care toate școlile intră pe scenariul roșu. De luni, nicio instituție de învățământ nu va mai avea elevi în clase, iar în tot județul oamenii vor fi obligați să poarte masca de protecție în spațiile publice. Aceste măsuri vor avea valabilitate de 14 zile. Tot aici, de luni, se închid sălile de jocuri, restaurantele, cafenelelele și cantinele, cu excepția celora din unitățile de cazare. Măsurile au fost luate în condițiile în care rata de infectare în municipiu a depășit 3 la mia de locuitori.

Noi restricții în județul Cluj

Și în județul Cluj s-au impus noi restricții din cauza ratei de infectare de 1.54 la mia de locuitori din municipiul Cluj-Napoca, astfel că s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, a sălilor de jocuri și a mai multor agenți economici. În mai multe localități din județ, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca, Dej și Gherla, este interzisă organizarea de evenimente de orice fel, pentru o perioadă de 10 zile, când vor fi din nou evaluate situațiile epidemiologice din fiecare localitate. De asemenea, este interzisă organizarea de spectacole sau concerte.


Județele impun restricții

Restricții dure au fost impuse și în județul Gorj, după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu Covid-19. Începând de astăzi, în șapte localități din județ se închid restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri și se interzic spectacolele.

De asemenea, patru școli și grădinițe din Târgu-Jiu trec în scenariul roșu, iar masca de protecție devine obligatorie pe un perimetru de 50 de metri, în jurul unităților de învățământ. Locuitorii din Gorj trebuie să poarte mască și în zonele aglomerate din spațiile publice.


CITEȘTE ȘI:

Este OFICIAL! Se ÎNCHID localurile! Evenimentele sunt INTERZISE în mai multe localități din Cluj!

 


 

Peste 60 de elevi INFECTAȚI cu noul CONORAVIRUS la Cluj! Cazurile de COVID-19 din școli cresc de la o zi la alta

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter