Actualitate

Continuă modernizarea Drumului Bistriței. Unde se lucrează?

Lucrările de modernizare derulate pe lotul 2 al Drumului Bistriței au intrat în faza de așternere a stratului de uzură.

Continuă modernizarea Drumului Bistriței. Unde se lucrează? Continuă modernizarea Drumului Bistriței. Unde se lucrează?

 

 


Consiliul Judetean Cluj informează publicul că lucrările de reabilitare și modernizare derulate pe sectorul de drum DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj au intrat în faza de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură.

 


Acest tronson reprezintă Lotul 2 din cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează Traseul Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței.

„Stadiul lucrărilor este unul foarte bun, vom reuși să finalizăm asfaltarea lotului doi înainte de termenele asumate. De altfel, după ce a fost turnat integral primul strat de asfalt, și cel de uzură a fost deja așternut în proporție de cca. 50%. Cât de curând vom oferi tuturor celor interesați o legătură rapidă şi facilă între județele Cluj și Sălaj iar locuitorilor din zonă le vom asigura un acces optim către joncțiunea cu drumul județean 109A și, mai departe, cu drumul național DN 1C, pe direcțiile Cluj, respectiv Gherla – Dej”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Peste 11 kilometri, în modernizare

Lucrările de modernizare vizează un tronson în lungime de 11,9 kilometri, cuprins între Vultureni, mai exact joncțiunea cu drumul județean 109A și limita cu județul Sălaj. Acestea au constat într-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, de la fundație până la așternerea celor două straturi de covor asfaltic, respectiv binder şi strat de uzură.

Anterior, au fost executate lucrări constând în realizarea de accese la proprietăți, introducerea de tuburi și turnarea de beton la accesele către proprietăți, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, respectiv șanțuri, șanțuri betonate, rigole carosabile, poduri și podețe și, nu în ultimul rând, stații de transport în comun în fiecare localitate.


Pentru completa finalizare a acestui proiect de investiții finanțat din fonduri europene urmează să mai fie realizate șanțuri betonate și accesele la proprietăți rămase neexecutate până la acest moment, montarea de parapeți în zonele unde situația impune acest lucru, precum și lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

CITEȘTE ȘI


Lotul I din Drumul Bistriței a fost asfaltat din fonduri europene

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter