Actualitate

Cinci dosare penale deschise la Cluj pentru fraudă electorală și coruperea alegătorilor

Cinci clujeni s-au ales cu dosar penal, până la ora 17, pentru infracțiuni legate de desfășurarea alegerilor locale.

Cinci dosare penale deschise la Cluj pentru fraudă electorală și coruperea alegătorilor Cinci dosare penale deschise la Cluj pentru fraudă electorală și coruperea alegătorilor

 

 


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județeană Cluj, Andreea Vișan, alegerile se desfășoară în condiții normale în secțiile de vot din județ. Până la ora 17, polițiștii au primit 65 de sesizări privind desfășurarea procesului electoral, însă 48 dintre ele nu s-au confirmat.

 


„La nivelul județului Cluj, procesul electoral se desfășoară în condiții normale, nefiind semnalate incidente deosebite. Până la ora 17, au fost primite prin sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot 65 de alerte. 48 dintre acestea nu au fost confirmate, iar pentru alte 17 sunt desfășurate verificări”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Trei amenzi și cinci dosare penale pentru infracțiuni electorale

Potrivit reprezentantei IPJ Cluj, polițiștii au aplicat 3 amezi de 5.400 de lei și au deschis cinci dosare penale, pentru fraudă electorală și coruperea alegătorilor.


„Au fost sancționate trei fapte de natură contravențională, cu amenzi în valoare totală de 5.400 de lei, totodată fiind întocmite 5 dosare penale, pentru comiterea infracțiunilor de fraudă la vot, respectiv coruperea alegătorilor”, a mai transmis Andreea Vișan.

Atât frauda electorală, cât și coruperea alegătorilor se pedepsesc cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.


CITEȘTE ȘI

INCIDENTE la secțiile de vot din Cluj-Napoca. Au fost deschise două dosare penale

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter