Actualitate

Boc: „Cine nu va preda străzile private la Primărie, va plăti taxe mai mari!” Clujenii nu renunță la drumuri din comoditate

Clujenii nu donează străzile Primăriei din comoditate, spune Emil Boc. Primarul le sugerează să renunțe la străzile private, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor plăti taxe mai mari.

Boc: „Cine nu va preda străzile private la Primărie, va plăti taxe mai mari!” Boc: „Cine nu va preda străzile private la Primărie, va plăti taxe mai mari!”

 

 


Emil Boc le recomandă clujenilor care dețin locuințe și terenuri pe străzile private din oraș, să le treacă în domeniul public pentru a putea fi asfaltate. Dacă lucrările de reabilitare nu sunt realizate, aceștia trebuie să plătească impozite mult mai mari.

 


„Cine nu va preda drumurile private la Primărie sau cine nu le va asfalta, mai bine spus, să le întrețină, va avea taxe mai mari pe viitor. Asta-i viața. Noi suntem deschiși. Le-am spus, doar mergeți la notar, dați o declarație scurtă că cedați la Primărie drumul. Primăria după aceea se ocupă să le modernizeze sau, bineînțeles, contractele private, dar nu mai puteți ieși cu mașina cu noroi pe drumurile asfaltate public și să punem în pericol sănătatea tuturor”, a spus Emil Boc la un post radio local.

Primarul a mai adăugat că există numeroase străzi private datorită dezvoltării urbanistice a Clujului. Drumurile de acest fel sunt reglementate prin documentații urbanistice. Totuși, puține persoane aleg să le treacă în domeniu public pentru a putea fi modernizate.


Pentru a se putea efectua lucrări de dezvoltare ale acestor străzi, clujenii în cauză trebuie să accepte ofertele de donaţie pentru zonele respective, prin hotărâre de consiliu local. Emil Boc susține că aceștia nu renunță la drumuri din comoditate sau dificultatea de a se decide dacă să renunțe la ele.

„Comoditatea e la foarte mulți. Sau dificultatea unora care spun „da stai că discut eu cu toți vecinii să ne punem de acord”. Deci acolo e mai mult o chestiune de organizare, și de voință, în primul rând, pentru că acum nu mai cerem lucruri foarte complicate. Cerem doar să meargă la notar să dea o declarație de renunțare la drept. Și noi preluăm așa cum este. După aia modernizăm, extindem la cât trebuie drumul”, adaugă primarul.


CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre trotinetele electrice: „Aceste firme pur și simplu AU NĂVĂLIT în oraș, FĂRĂ APROBARE”

 


Transport în comun NEPOLUANT în toată ZONA METROPOLITANĂ, până în 2028

 

abonare newsletter