Actualitate

Masca perfectă pentru un păr sănătos. Ingredientele le găsești chiar la tine în bucătărie!

Mască pentru păr simplă și eficientă, făcută acasă, din doar 3 ingrediente simple, la îndemâna oricui. Ce efecte are asupra părului?

Masca perfectă pentru un păr sănătos. Ingredientele le găsești chiar la tine în bucătărie! Masca perfectă pentru un păr sănătos. Ingredientele le găsești chiar la tine în bucătărie!

 

 


Pentru un păr sănătos, lucios și mătăsos nu este neapărat nevoie să cheltuiești o grămadă de bani la saloane și pe tratamente extrem de scumpe. Ai nevoie doar de puțin din timpul tău pentru a prepara un mix de ingredinte din bucătărie.

 


Beneficiile măștii de păr făcută acasă

Cele 3 ingrediente au proprietăți benefice pentru toate tipurile de păr, iar rezultatele măștii sunt vizibile chiar după prima aplicare:

- Oprește aproape instant căderea părului


- Întărește firul de păr

- Repară structura firului de păr


- Îndesește firele de păr în profunzime

- Oferă luciu părului, ceea ce-i oferă un aspect mai sănătos


- Accelerează creșterea părului

Masca poate fi aplicată pe păr ori de câte ori dorești sau ai timp, însă nu se recomandă mai mult de 2 sau 3 aplicări pe săptămână, deoarece aplicarea măștii necesită spălarea părului, lucru care nu este indicat să-l facem foarte des, dacă ne dorim un păr cât mai sănătos.

Masca este ieftină și practică, însă textura ei poate fi puțin lipicioasă, lucru care poate fi considerat scârbos de unele persoane.

Ingrediente:

- 1 ou întreg (proaspăt)

- 1 lingură mică/mare de miere (în funcție de lungimea părului tău)

- 1-2 linguri de ulei de măsline. Acesta poate fi înlocuit cam cu orice fel de ulei pe care îl ai la îndemână ( extrem de recomandat ar mai fi uleiul de cocos – foarte benefic pentru păr și se poate aplica și ca atare sau uleiul de ricin – cunoscut pentru accelerarea creșterii părului).

Ingredientele le așezi într-un bol și le amesteci cu bine, până la omogenizare. Amestecul se aplică de la rădăcină la vârfuri pe părul uscat și masezi până te asiguri că ai aplicat pe toată suprafață părului.

La final, îți prinzi părul sus, la fel ca atunci când te vopsești. Ar fi recomandat să acoperi părul cu o pungă de plastic sau cască de plastic pentru duș, deoarece amestecul poate picura din păr, iar oul va determina masca să se usuce pe părul tău, ceea ce îi va reduce efectele. Va fi mult mai greu de curățat la final.

Masca poate fi ținută în păr cât de mult dorești sau cât îți permite timpul. Pentru un efect mai bun, se poate aplica puțină căldură cu ajutorul unui prosop încălzit peste pungă sau cu feonul.

Când decizi că masca a stat suficient, părul se spală normal cu șampon și balsam. Să fii mai atentă când te speli pe păr, oferă-ți mai mult timp să-l cureți pentru că masca nu are cel mai plăcut miros. Rezultatele ar trebui să se observe imediat după ce părul e uscat.

CITEȘTE ȘI:

Scrub, loțiune și sare de mare făcute acasă. Cele mai naturale moduri de îngrijire a corpului!

 

Sfatul pe care toți românii îl ignoră! Ce trebuie să faci în fiecare dimineața pentru sănătatea ta

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter