Sănătate

Scrub, loțiune și sare de mare făcute acasă. Cele mai naturale moduri de îngrijire a corpului!

Există numeroase rețete pentru creme, scruburi sau chiar sare de mare care sunt 100% naturale și sunt ușor de realizat în casă. Pe lângă aceste aspecte, bugetul nu trebuie să fie nici unul foarte ridicat.

Scrub, loțiune și sare de mare făcute acasă Scrub, loțiune și sare de mare făcute acasă

 

 


Pentru o îngrijire a corpului ca la carte, trebuie să ne gândim în special la proprietățile ingredientelor din produsele pe care le folosim. Astfel, pentru a avea o siguranță și un control total asupra substanțelor pe care ni le aplicăm pe piele, produsele făcute în casă ne vin în ajutor.

 


Scrub făcut în casă pentru exfoliere

Poate ați auzit de faimosul scrub cu zaț de cafea. Cafeina este un ingredient benefic pielii noastre, de aceea de multe ori este utilizată împotriva celulitei. Aceasta dilatează vasele de sânge din corp, stimulând totodată și circulația sângelui. Rețeta scrubului cu zaț de cafea poate să varieze. Unele persoane preferă să amestece o cantitate mai mare de zaț de cafea doar cu miere. Ei bine, pentru un rezultat mai complex, acesta se poate combina și cu zaharul brun și uleiul de măsline, mierea fiind folosită la alegerea fiecăruia.

Pentru rețetea din urmă se ia un bol și se pun 4 linguri de zaț de cafea, 2 linguri de zahăr brun, 6 linguri de ulei de măsline sau cocos, iar după preferințe, o lingură de miere.


Dintre aceste ingrediente, pe lângă proprietățile zațului benefice organismului, zahărul brun este folosit ca exfoliant, iar uleiurile hidratează pielea. Mierea ajută și ea la protecția acesteia.

Un alt scrub pe care îl puteți prepara acasă, foarte simplu, dar eficient, este scrubul cu ulei de măsline și lămâie. La acestea se adaugă apoi și zaharul grandulat. Rețeta constă într-un sfert de cană cu ulei de măsline, întreg sucul unei lămâi și 3 căni de zahăr granulat. Acest preparat reduce sebumul din piele, iar datorită uleiului de măsline pielea nu rămâne uscată, menținând totodată porii deschiși.


Utilizarea acestor scruburi nu este complicată. Se aplică pe piele în mișcări circulare, după care se clătește.

Sare de mare făcută acasă

Sarea de mare este folosită de multe ori pentru a încheia o zi obositoare de lucru printr-o baie relaxantă. Lăsând acest aspect la o parte, produsul ajută și la purificarea pielii, îndepărtarea celulelor moarte și a toxinelor din piele.


Pentru a-ți creea propria sare de mare, ai nevoie în primul rând de o cană și jumătate de sare amară care este cunoscută pentru proprietățile sale speciale. Aceasta ameliorează durerile musculare, ajută la funcționarea bună a mușchilor, ajută la tratarea ciupercii piciorului și nu în ultimul rând, relaxează corpul.

La o cană și jumătate de sare amară se adaugă 3 picături de ulei esențial, ales după preferința fiecăruia. Cele două ingrediente se amestecă bine până când uleiul este absorbit de sare în totalitate. Pentru a-i adăga culoare se mai folosește și praful de colorant alimentar. Mai apoi, adăugați plante aromatice precum busuiocul, petale de flori uscate sau chiar ceaiuri.

Într-un final când produsul preparat de tine este gata, așterne-l pe o hârtie de copt unde să îl lași la uscat câteva ore. După tot acest proces te vei putea bucura de o baie lungă și relaxantă, uitând de griji și profitând de ingredientele naturale pe care le-ai folosit.

Loțiune de corp naturală

Din doar trei ingrediente, ușor de procurat, puteți să vă preparați propria voastră loțiune de corp hidratantă.

Rețeta constă în o 3 sferturi din o ceașcă de ulei de măsline sau cocos, 3 sferturi dintr-o cană de apă simplă sau ceai de plante și 3 linguri de ceară de albine. Pentru a avea un miros mai puternic puteți, la preferință, să adăgați și ulei esențial, dar foarte puțin.

Se pune pe foc un vas de gătit, deasupra căruia se poziționează un vas termorezistent de sticlă unde se adaugă ceara răzuită și uleiul de măsline/cocos. Acest conținut se amestecă până în punctul în care ceara s-a topit. Ulterior, se adaugă ceaiul într-un robot de bucătărie și încet se adaugă rezultatul din ulei și ceară. Produsul este gata când se formează un conținut moale, ca o cremă.

Cum am menționat mai sus, dacă doriți un miros mai aromat, puteți adauga o picătură de ulei esențial preferat de dumneavoastră, după care se mai mixează puțin conținutul. Astfel ați obținut înca un produs făcut după plac și în totalitate natural.

Cele trei produse prezentate (scrubul, sarea de mare și loțiune) sunt combinația perfectă pentru un răsfăț făcut pe cinste. După utilizarea lor veți avea o piele mult mai curat, sănătoasă și hidratată.

CITEȘTE ȘI:

Măşti de faţă NATURALE. Benefice tenului și ușor de preparat acasă!

 

 

abonare newsletter