Actualitate

Rețetă gogoșari în oțet fără fierbere. Mod de preparea ușor și rapid

Rețeta de gogoșari în oțet fără fierbere. Cum se pun ardeii „la murat” fără conservanți și fierbere.

Gogoșarii sunt excelenți lângă o masă de prânz ca și „murături”, iar gospodinele din întreaga țară pregătesc această delicatesă  în mijlocul verii.

Rețetă gogoșari în oțet fără fierbere. Ce ingrediente avem nevoie

- 4 kg de gogoşari 
– 400 ml oţet de vin de 9 grade 
– 400 grame zahăr 
– 80 grame sare pentru murături 
– o legătură frunze de ţelină 
- o lingură de boabe de piper 
- o lingură de boabe de muştar 
- trei bucăţi de hrean 
- câţiva căţei de usturoi 
- câteva frunze de dafin


Cum se prepară rețeta de gogoșari în oțet fără fierbere

Pentru început see spală bine gogoşarii, se lasă să se scurgă de apă se scoate cotorul şi seminţele şi se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător. Separat se fierbe oterul cu zahărul şi sarea până se obţine o soluţie omogenă.

Se toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi se acoperă. Se ţin în vasul cu amestec până a două zi. Din când în când se amestecă în vasul cu gogoşari pentru ca soluţia să îi cuprindă pe toţi.


Peste noapte, gogoşarii vor lasă mai multă zeamă. A două zi se separă gogosarii de zeamă şi se aşează în borcane curate şi uscate. Dacă borcanele nu sunt uscate există riscul să fermenteze gogoşarii.

Bucăţile de gogoşari trebuie aşezate cât mai aproape unele de altele. Printre ele se aşează bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină.


La final se pun câteva boabe de piper şi muştar. Se strecoară zeamă pentru a evita că impurităţile din gogoşari să fie puse în borcane. Se toarnă zeamă peste gogoşari astfel încât să se acopere. Se pun capacele şi se aşează la loc răcoros.

ATENŢIE: Folosiţi doar oţet de 9 grade şi sare mare de murături!


CITEȘTE ȘI:

 


 

Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

 

 

 

abonare newsletter