Ştiri din Transilvania

Rețetă de castraveți murați fără oțet. De ce ingrediente ai nevoie?

Rețetă de castraveți murați pentru cei care nu agrează oțetul în mâncare. Sunt ușor de obținut și foarte aromați.

Rețetă de castraveți murați fără oțet. De ce ingrediente ai nevoie? Rețetă de castraveți murați fără oțet. De ce ingrediente ai nevoie?

Poate nu știați că se pot face castraveți murați fără oțet. Este o alternativă excelentă pentru cei care nu agrează oțetul în mâncare. Vă prezentăm mai jos rețeta.

Sunt prezentate ingredientele pentru 1 borcan cu volumul de 3 l. În funcție de câte borcane vreți să faceți, dublați cantitățile.

Ingrediente:

- 2 kg de castraveți


- 3 umbrele de mărar

- o frunză mare de hrean


- 4 căței de usturoi

- 3 boabe de piper


- 5 frunze de coacăză neagră

- 1 ardei roșu (dacă se dorește)


- 1 linguriță praf de muștar

- 1 l de apă


- 100 g de sare

- bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Întâi, este important să spălați borcanul cu bicarbonat de sodiu,  și apoi clătiți-l bine cu apă rece. Apoi e spală bine castraveții și lăsați-i întregi, fără să le tăiați capetele. Nu le tăiați capetele. Spălați frunzele de coacăză, de hrean, umbrelele de mărar și ardeiul roșu.

Curățați usturoiul, tăiați frunza de hrean. Așezați la fundul borcanului frunzele de coacăză, de hrean, mărarul, ardeiul, boabele de piper și usturoiul. Apoi, umpleți borcanul cu castraveți, așeaându-i cât mai dens.

Turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți-o puțin și adăugați sarea. Amestecați până sarea se va dizolva. Luați saramura de pe foc și turnați-o în borcanul cu castraveți. Presărați deasupra praful de muștar.

Închideți borcanul cu un capac de plastic și așezați-l pe o farfurie. Lăsați castraveții să fermenteze timp de 5 zile.

Scurgeți saramura din borcan. Umpleți-l cu apă rece, apoi o scurgeți. Reperați procesul de 2-3 ori. Apoi, umpleți borcanul cu apă rece curată și închideți-l cu un capac metalic. Peste o lună, castraveții pot fi servit.

 

CITEȘTE ȘI

Rețetă zacuscă de vinete și ardei. Cel mai ușor mod de preparare

 

Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter