Actualitate

VIDEO. A3 prinde contur între Cluj și Mureș. Mobilizare impresionantă din partea constructorilor

Autostrada Transilvania (A3) prinde contur între Mureș și Cluj, fiind tot mai aproape de finalizarea unor noi sectoare.

VIDEO. A3 prinde contur între Cluj și Mureș. Italienii au turnat primele straturi de asfalt VIDEO. A3 prinde contur între Cluj și Mureș. Italienii au turnat primele straturi de asfalt

 

Asociația Pro Infrastructură a publicat noi imagini de pe șantierul Autostrăzii Transilvania. Sectorul de 17,9 kilometri de pe A3 este aproape finalizat între Iernut și Chețani,  iar lucrurile au început să se miște excelent și între Chețani și Câmpia Turzii. În ultimii ani, lotul de 15,7 km Câmpia Turzii - Chețani a fost unul problematic, fiind întârziate plățile din partea CNAIR, dar și lucrările.


 

„Vă prezentăm un scurt update din cursul acestei săptămâni cu avansul foarte bun al lucrărilor pe Autostrada A3 Transilvania între Iernut și C.Turzii. Pe tronsonul Chețani-C.Turzii construit de Straco observăm o adevărată desfășurare de forțe din partea subcontractorului Marcotim pe partea de terasamente, iar pe lotul vecin Chețani-Iernut construit de Astaldi-Max Boegl cei de la Max Boegl lucrează în ritm susținut la așternerea stratului final de asfalt în apropierea viaductului peste Mureș de la Bogata.”, au comunicat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.


Reamintim, că bucata de autostradă între Câmpia Turzii și Târgu-Mureş este împărţită în patru loturi: lotul 1 Ungheni – Ogra (10,11 km), lotul 2 Ogra – Iernut (3,60 km), lotul 3 Iernut – Cheţani (17,90 km) și lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani (15,69 km). Potrivit planurilor din 2004, întreaga autostradă ar fi urmat să fie gata până în 2012!, pe toată distanța Borș – Oradea – Cluj-Napoca – Târgu-Mureș – Brașov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter