Actualitate

Ce se întâmplă cu nunțile după creșterea uriașă de cazuri noi de coronavirus. Câte persoane au voie să petreacă împreună

România trece prin cea mai delicată perioadă de la începutul pandemiei, fiind raportate peste 700 de cazuri noi de coronavirus. Autoritățile au anunțat că nu vor mai aplica măsurile de relaxare anunțate inițial.

Câte persoane au voie la nuntă după creșterea de cazuri noi Câte persoane au voie la nuntă după creșterea de cazuri noi

România trece prin cea mai delicată perioadă de la începutul pandemiei, fiind raportate peste 700 de cazuri noi de coronavirus. Autoritățile au anunțat că nu vor mai aplica măsurile de relaxare anunțate inițial.

De la declararea stării de alertă pe teritoriul României (18 mai 2020, prelungită la 17 iunie şi 17 iulie), din două în două săptămâni au fost eliminate, succesiv (18 mai, 1 iunie, 17 iunie, 1 iulie), diverse restricţii impuse în perioada stărilor de urgenţă.


De la 1 iulie erau prevăzute relaxări precum deschiderea restaurantelor sau permiterea desfăşurării evenimentelor private în interior şi aer liber cu mai mult de 20, respectiv 50 de persoane. Cu toate acestea, autorităţile au decis amânarea măsurilor de relaxare, în contextul evoluţiei epidemiologice de la acel moment.

Maxim 20 de persoane la nuntă

Amânarea relaxării măsurilor încurcă teribil industria HoReCa, deoarece din această lună ar fi trebuit să fie redeschise restaurantele în interior și ar fi putut crește numărul de persoane invitate la evenimente precum nunți sau botezuri.


Cei care organizează astfel de petreceri trebuie să știe că în continuare este permis accesul doar pentru 20 de persoane la asemenea evenimente în spații închise și cu respectarea distanțării sociale.

În aer liber se vor putea organiza în continuare evenimente cu maxim 50 de participanți, dar și acolo respectarea distanțării sociale este obligatorie.


Plimbările în grupuri mari, interzise

În continuare sunt interzise plimbările în grupuri de mai mult de șase persoane din afara unei familii.

Citește și:


Ce se întâmplă cu NUNȚILE și BOTEZURILE după 15 iunie? NUMĂRUL MAXIM de participanți permis

abonare newsletter