Actualitate

Austria interzice zborurile dinspre și către România. Ciceo: „Sperăm să nu dureze mult timp, Viena e o destinație foarte solicitată de clujeni”

Toate zborurile dinspre și către România au fost interzise de Austria. Printre acestea se numără și cursa Cluj-Viena, operată de Wizz Air.

Austria interzice zborurile dinspre și către România. Ciceo: „Sperăm să nu dureze mult timp, Viena e o destinație foarte solicitată de clujeni” Austria interzice zborurile dinspre și către România. Ciceo: „Sperăm să nu dureze mult timp, Viena e o destinație foarte solicitată de clujeni”

Austria va interzice începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din România, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober. Directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a declarat că speră ca restricția să nu dureze mult, întrucât Viena este o destinație foarte solicitată de clujeni. Mai multe informații despre suspendare ar urma să comunice compania aeriană Wizz Air, care operează zboruri Cluj-Viena, de două ori pe săptămână.

„Miercuri, compania Wizz Air va efectua acest zbor, Cluj-Viena, avem două zboruri pe săptămână. Așteptăm decizia compania Wizz Air, să vedem. Probabil în cursul zilei de mâine vom afla mai multe noutăți. În cazul în care zborurile se vor suspenda, ne pare rău de această situație, pentru că Viena este, deși sunt doar două zboruri pe săptămână, o destinație solicitată de clujeni. Așteptăm cu interes decizia companiei Wizz Air. Sperăm să nu dureze mult timp, în cazul în care va fi o restricție. După cum vedem toți, situația evoluează în fiecare țară și se actualizează foarte des”, a declarat directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, pentru Monitorul de Cluj.


Izolarea afectează traficul de pe Aeroportul Cluj

David Ciceo a arătat că măsura izolării românilor, luată de mai multe state europene, afectează gradul de încărcare al aeronavelor de pe Aeroportul Cluj, menținându-l la un nivel scăzut.

„Din păcate sunt țări care au impus autoizolarea pentru români, nu interdicția zborurilor. Aceste măsuri afectează, bineînțeles, gradul de încărcare și numărul de pasageri. Așteptăm să vedem cum evoluează situația. Traficul este în creștere, însă gradul de încărcare al aeronavelor este destul de mic încă, în funcție de destinație, în jur de 40-60% . În luna iulie ne așteptăm să fim la 15% față de iulie 2019”, a adăugat directorul Aeroportului Cluj.


Luna august vine cu surprize pentru clujeni

Potrivit acestuia, luna august aduce pe Aeroportul Cluj zboruri spre München, însă cu o frecvență mai redusă decât în alți ani. De asemenea, ar putea fi reluate și cursele spre Turcia, începând din luna august, cu frecvența de 2 zboruri pe săptămână.

„În luna august se vor relua zborurile Lufthansa Cluj-München, doar trei pe săptămână. Lufthansa avea 4 zboruri pe săptămână, 3 la München și unu la Frankfurt, în august va avea însă doar aceste trei, iar din septembrie va fi un zbor zilnic Cluj-München. Suntem în discuții cu Turkish Airlines, deocamdată există restricții pentru zborurile în Turcia însă, în cazul în care se vor elimina restricțiile către Turcia, Turkish Airlines va începe din august cu 2 zboruri pe săptămână, față de 7 zboruri, câte am avut în 2019”, a mai spus Ciceo.


Austria a extins lista ţărilor considerate cu risc de coronavirus

Austria a decis marți interzicerea, începând de joi, 16 iulie, a curselor aeriene regulate directe din zece state, printre care România şi toate ţările din Balcanii de Vest, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober.  Ordinul actualizează lista ţărilor considerate cu risc de SARS-CoV-2, care cuprinde acum 18 state. Pe listă au fost adăugate zece ţări: Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt.

În schimb, de joi vor putea fi reluate zborurile din regiunea italiană Lombardia.


Rămân în continuare interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina.

Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Republicii Austriece, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură


CITEȘTE ȘI

Lista țărilor în care accesul românilor este interzis sau restricționat din cauza pandemiei de COVID-19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter