Actualitate

Cum explică directorul Aeroportului Cluj testarea românilor în Grecia. „Este posibil să fie și datorită creșterii numărului de cazuri”

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat că nu știa că românii care au plecat ieri cu o cursă charter la Creta, Grecia vor fi testați de coronavirus, arătând că măsura ar putea fi rezultatul creșterii din ultima perioadă a numărului de cazuri în România.

Cum explică directorul Aeroportului Cluj testarea românilor în Grecia. „Este posibil să fie și datorită creșterii numărului de cazuri” Cum explică directorul Aeroportului Cluj testarea românilor în Grecia. „Este posibil să fie și datorită creșterii numărului de cazuri”

David Ciceo a afirat că aproximativ 70 de clujeni au plecat ieri spre Creta cu o cursă charter, iar alți pasageri au fost luați cu același avion din Capitală. El a spus că nu știa că pasagerii vor fi testați la aterizare, însă ei trebuie să țină legătura cu operatorii de turism, care ar trebui să fie informați în prealabil cu privire la măsurile din țările de destinație.

„Din Cluj au fost aproape 70 de pasageri, avionul a mai făcut un stop în București de unde au mai urcat pasageri. Nu se cunoștea dinainte că vor lua această măsură. Îi rugăm pe pasageri să țină legătura cu tour-operatorul. Tour-operatorul ar fi trebuit să fie informat. O să întrebăm și noi, să vedem, dar să știți că măsuri se actualizează foarte des. După cum ați văzut, și România actualizează săptămânal țările și măsurile care se iau față de acestea. Probabil, în funcție de evoluția situației din România, și ei iau anumite măsuri. Este posibil să fie această măsură și datorită creșterii numărului de cazuri în România, nu cunoaștem exact, dar este foarte important ca turiștii să îl întrebe anterior pe tur operator. O să luăm și noi legătura cu tour-operatorii, astfel încât să întrebe despre măsuri. O să întrebăm și noi, pentru ca pasagerii să fie informați înainte de călătorie”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj, la o emisiune online.


„Sunt unii pasageri care au fost bucuroși că au fost testați gratuit”

Acesta a arătat că nu sunt cunoscute criteriile după care s-a efectuat testarea, însă unii pasageri au fost mulțumiți de măsură, întrucât li s-a făcut gratuit testul.

„Nu cunoaștem exact criteriile după care au făcut această testare, dar din cei care au plecat, am avut și reacții pozitive. Sunt unii care au fost bucuroși că au fost testați gratuit.


Sănătatea este cea mai importantă. Îi rugăm pe toți pasagerii să respecte toate măsurile. Considerăm că acest lucru este foarte important, după cum am prezentat și anterior. La aeroport îi rugăm să se prezinte cu trei ore înainte, sunt rugați să poarte mască pe toată durata călătoriei. La intrarea în terminal se ia temperatura, dacă au peste 37,3 nu li se permite accesul și vor fi îndrumați pentru asistență de specialitate”, a mai arătat Ciceo.

Aproximativ 200 de români, testați pe aeroportul din Creta

Persoanele care au ajuns la Aeroportul Heraklion din Creta cu un avion cu turiști din București și Cluj au fost testate de coronavirus, fără a li se oferi o explicație.

Testarea a durat peste 3 ore, iar turiștii din alte țări nu au trecut prin astfel de proceduri, a povestit Vlad, un pasager al avionului, la Digi24. Autoritățile din Grecia dădeau ieri asigurări că posibilitatea ca turiștii români să fie testați pentru COVID-19 este „foarte mică”. El spune că în avion erau circa 200 de pasageri.


CITEȘTE ȘI

Pasagerii unui avion Cluj-Creta, testați de COVID-19, fără nicio explicație

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter