Actualitate

FOCARUL de la Institutul Inimii a crescut. 14 cadre medicale și 9 pacienți infectați. Doi bolnavi au decedat

Focarul de infecție de la Institutul Inimii din Cluj a crescut la 23 de persoane depistate cu noul coronavirus.

FOCARUL de la Institutul Iminii a crescut. 14 cadre medicale și 9 pacienți infectați. Doi bolnavi au decedat FOCARUL de la Institutul Iminii a crescut. 14 cadre medicale și 9 pacienți infectați. Doi bolnavi au decedat

Este vorba despre 9 pacienți și 14 cadre medicale din cadrul unității spitalicești. În prezent, toți pacienții, cu excepția a cinci bolnavi de pe secția de terapie intensivă au fost externați și duși la spitale dedicate COVID.

„Avem nouă pacienți și 14 angajați – un medic, un medic rezident, șase asistente și restul, personal auxiliar. Toți pacienții sunt internați, fie în Cluj, fie în spitalele COVID din județele de unde sunt. Angajații noștri sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase și la Pneumoftiziologie, iar starea lor este bună, sunt forme ușoare sau chiar asimptomatici”, a declarat managerul Institutului Inimii, Florin Crișan, pentru Monitorul de Cluj.


Două decese la pacienți cu boli de inimă

Dintre pacienții depistați pozitiv, 2 bolnavi cu boli cardiologice grave au decedat.

„Doi pacienți au decedat, dar cauza decesului este boala cardiologică, sunt pacienți în vârstă, care ajung la noi în stadii grave, cu infarcte. Sunt pacienți foarte gravi, în vârstă și cu multiple comorbidități”, a mai adăugat managerul institutului.


Internările au fost sistate

În momentul de față, Institutul Inimii nu mai face internări, urmând ca întreaga clădire să fie curățată și dezinfectată.

„De la începutul săptămânii nu mai facem internări, de la momentul când s-au confirmat primele cazuri, am externat toți pacienții din cardiologie în decursul acestei săptămâni, la ora actuală mai sunt 5 pacienți în terapie intensivă a căror stare nu permite externarea. Toți pacienții care sunt și care au fost externați au fost testați, au testul avut PCR negativ. Intenția noastră este să îi externăm pe toți și să intrăm în curățenie generală”, a mai spus Crișan.


CITEȘTE ȘI

Încă 2 decese provocate de coronavirus la Cluj. SCĂDERE a numărului de cazuri noi

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter