Actualitate

Emil Boc amenință firma Diferit: „Ies de săptămâna viitoare cu carnețelul și cu chitanțierul”

Primarul Emil Boc a anunțat, în contextul în care există întârzieri la proiectul de modernizare a Pieței Lucian Blaga, că va ieși personal pe șantier și va penaliza fiecare zi de întârziere.

Emil Boc amenință firma Diferit: „Ies de săptămâna viitoare cu carnețelul și cu chitanțierul” Emil Boc amenință firma Diferit: „Ies de săptămâna viitoare cu carnețelul și cu chitanțierul”

Edilul a declarat că tronsonul de pe strada Republicii are termen de finalizare mâine, 20 iunie, însă piatra pentru pavaj nu a fost încă livrată firmei Diferit, care execută lucrările de modernizare și reamenajare a pieței din centrul orașului. Astfel, primarul a amenințat că va aplica amenzi pentru fiecare zi de întârziere de la termenul stabilit prin contract.

„Ies deja de săptămâna viitoare cu carnețelul și cu chitanțierul la primul termen nerealizat, în zona Blaga, pe tronsonul din Piața Blaga până la strada Avram Iancu, tronsonul acela Republicii scurt, de 50 de metri, care trebuia să fie gata până în 20 iunie. Mai avem o zi. Nu e nici măcar început pavajul cu piatră, pentru că nu le-a venit piatra, dar asta nu e problema mea. Noi pe partea aceea de contract, pe termenul acesta intermediar, vom marca fiecare zi de întârziere și vom penaliza. (...) Chitanțierul, amendă și sacțiunea aferentă. Trebuie respectate regulile contractuale. Nu respecți, plătești. Nu ești în stare să faci lucrări, nu mai ai ce căuta la Cluj să câștigi licitații”, a declarat Emil Boc la un post local de radio.


Termenul de finalizare a primelor lucrări ese 20 iunie

Strada Republicii era prima din proiectul de reamenajare care trebuia finalizată până la 20 iunie, fiind vorba de un tronson de aproximativ 50 de metri, până la strada Avram Iancu. În septembrie au termen de finalizare lucrările de pe străzile Emil Isac, Petru Maior și Napoca, iar Piața Lucian Blaga ar trebui finalizată până la 30 noiembrie.

Lucrările de modernizare la Piața Lucian Blaga și a unor străzi adiacente din centrul orașului au demarat în noaptea de 12 spre 13 mai 2020 . În prima etapă, sunt executate lucrările de înlocuire a rețelei de apă pe strada Emil Isac și modernizarea rețelelor electrice pe străzile Republicii (trotuarul adiacent numerelor 1-7), Piața Lucian Blaga, Napoca (trotuarul adiacent numerelor cu soț), Emil Isac (trotuarul adiacent numerelor fără soț), Petru Maior (ambele trotuare).


Lucrările sunt executate de asocierea SC Diferit SRL - Starcom Exim SRL, valoarea contractului este de 20.592.463, 79 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 6 luni.

CITEȘTE ȘI


Primăria adună o „armată” de avocați în „războiul” pentru Parcul Observator. Șase dosare deschise în lupta pentru bani în Zorilor

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter