Actualitate

Consiliul Județean mai pierde un proces cu DGASPC Cluj. Tămaș: „Niște demisii demne la CJ ar fi un semnal bun”

Curtea de Apel a decis anularea unei hotărâri a Consiliului Județean Cluj privind stabilirea salariilor de bază pentru unii angajați ai DGASPC.

Consiliul Județean mai pierde un proces cu DGASPC Cluj. Tămaș: „Niște demisii demne la CJ Cluj ar fi un semnal bun” Consiliul Județean mai pierde un proces cu DGASPC Cluj. Tămaș: „Niște demisii demne la CJ Cluj ar fi un semnal bun”

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj a câștigat procesul cu Consiliul Judeţean Cluj, care, în baza hotărârii Curții de Apel Cluj pronunțată ieri este obligat să anuleze parţial HCJ nr. 284/28.11.2018 pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 173/2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru unii angajaţi din cadrul Direcţiei.

„Curtea de Apel Cluj a anulat printr-o decizie definitivă hotărârea CJ din 28 noiembrie 2018 care imputa DGASPC un prejudiciu de circa 9 milioane lei, rezultat din diferența de calculare a salariilor unor angajați (372 ca număr) ai instituției noastre. Ideea nu este neapărat că DGASPC A CÂȘTIGAT DIN NOU, ceea ce era previzibil, ci că incompetența din CJ Cluj nu are limite”, a transmis directorul DGASPC, Daniel Tămaș.


Hotărâre definitivă și irevocabilă

Sindicatul a dat în judecată Consiliul Judeţean Cluj în anul 2019, după ce, în noiembrie 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe a cerut modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 173/2017 privind stabilirea salariilor de bază pentru unii angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

În 20 noiembrie 2019, Tribunalul Cluj a dat câștig de cauză sindicatului „Unirea Cluj”, iar Consiliul Judeţean Cluj a făcut apel la Curtea de Apel Cluj privind decizia tribunalului. Miercuri, 10 iunie 2020, Curtea de Apel, a dat azi o hotărâre definitivă și irevocabilă, care trebuie pusă imediat în aplicare.


„După doi ani de acțiuni judecătorești, în care ne-am judecat cu Consiliul Judeţean Cluj, azi am reușit să obținem în instanță recunoaşterea drepturilor noastre salariale pentru 270 membrii de sindicat. Au fost epuizate toate căile de atac, hotărârea este definitivă și avocatul nostru va face toate demersurile către DGASPC Cluj, pentru punerea în aplicare a hotărârii”, transmit repreznetanții sindicatului „Unirea Cluj”.

Tămaș: „Nimeni nu este mai presus de lege”

Directorul DGASPC este de părere că ar trebui să urmeze unele demisii din cadrul CJ Cluj, arătând că „nimeni nu este mai presus de lege”.


„Cred că niște demisii demne la CJ Cluj ar fi un semnal bun. Nu suficient pentru a face ordine în acest dezastru, dar măcar ar arăta că aleșilor le mai pasă măcar puțin de cei care le-au dat puterea. Aș vrea să-i reamintesc domnului Tișe că art 16 alin. 2 din Constituția României spune că “Nimeni nu este mai presus de lege”, a mai adăugat Tămaș.

CITEȘTE ȘI


2-0 pentru Tămaș în războiul cu Tișe. Tribunalul Cluj a respins decizia prin care fostul șef DGASPC a fost demis

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter