Actualitate

Prefectul studenților UBB Cluj îl apără pe vloggerul care a instigat la violarea minorelor

Prefectul studenților din Universitatea Babeș Bolyai, Tudor Mureșan, nu este de acord cu arestarea vloggerului Colo, după ce acesta a instigat la viol.

Prefectul studenților UBB Cluj îl apară pe vloggerul care a instigat la violarea minorelor Prefectul studenților UBB Cluj îl apară pe vloggerul care a instigat la violarea minorelor

Tudor Mureșan a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care arată că nu vede un pericol public ca acesta să fie anchetat în libertate.

„Avem violatori, pedofili și alte a scris persoane care au săvârșit infracțiuni din zona asta și care au primit condamnari cu suspendare sau poate unii chiar au fost achitați. Vloggerul ăsta (de care n-am auzit până la scandal) nu e nici violator, nici pedofil, e “doar” tembel și tocmai a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă”, a scirs Tudor Mureșan.


„Poliția Română are nevoie de un tun mediatic“

Prefectul studenților este de părere că întreaga arestare este folosită de poliție pentru a câștiga capital de imagine.

„Ori Poliția Română are nevoie de un tun mediatic care să le mai spele din incompetența lor în cazurile de violență împotriva minorilor, ori dubla măsură le domină judecata, ori am înțeles greșit procedura penală. Da vă rog să îmi spună cineva care este starea de pericol a ordinii publice pe care acest individ o creează, în acest moment, dacă ar fi în libertate?”


Tânăru a adăugat, în finalul postării, o notă prin care precizează că nu este de acord cu ce spune vloggerul în clip: „P.S.: for my own safety, nu sunt de acord cu ce zice el in clip (dar asta e alta discutie)”.

Colo a fost eliberat și se află sub control judiciar

Vloggerul „Colo”, pe numele său real Alexandru Bălan, a fost eliberat şi va fi în control judiciar pentru 60 de zile, după ce aseară a fost arestat pentru 24 de ore. Însă, în următoarele două luni, acesta nu va putea publica nimic pe YouTube, Facebook, Instagram sau Tik Tok.


CITEȘTE ȘI

Vloggerul Alexandru Bălan „Colo”, reținut după clipurile în care incita la violență pe internet

 

abonare newsletter