Actualitate

Protest în plină pandemie. Ambulanțierii își cer drepturile promise

Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România organizează, miercuri, în intervalul orar 10:00 - 12:00, în Bucureşti şi în toate serviciile de ambulanţă din ţară, un protest pe fondul nemulţumirilor generate de amânarea proiectelor cu impact asupra personalului şi organizării serviciilor de ambulanţă.

Protest la nivel național. Ambulanțierii, supărați pe Guvern și președinte

În sediile centrale ale serviciilor de ambulanţă (în curte) vor participa membri de sindicat ai organizaţiei locale, reprezentaţi de FNSAR care vor avea ţinuta în echipamentul de lucru cu vesta şi şapca de protest, mănuşi, mască şi viziere, şi se va respecta distanţarea între protestatari de minimum 1,5 m.

Această primă formă de acţiune sindicală este provocată de 'nemulţumirea angajaţilor din Serviciile Publice de Ambulanţă, respectiv a membrilor de sindicat reprezentaţi de Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa" din România (FNSAR), urmare a deciziilor incorecte luate de forurile centrale de stat (Preşedinţie, Parlamentul României, Guvernul României şi ministere), indiferenţa prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului şi organizarea serviciilor de ambulanţă, cât şi indiferenţa văzută prin faptul că nu s-a răspuns la adresele înaintate oficial de o federaţie reprezentativă la nivel de servicii de ambulanţă, federaţie recunoscută prin lege ca partener social', se arată în comunicatul de presă al FNSAR.


Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că forma finală a proiectului care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, nu a cuprins propunerile lor deşi era ultima lor speranţă 'că se va face dreptate în Camera Deputaţilor pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă şi nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbiţat de actualul Guvern şi Preşedintele României'.

Miercuri, toate ambulanţele vor purta afişul pe format A4 cu inscripţia vizibilă "PROTEST NAŢIONAL". Protestatari vor avea afişe tot format A4 cu inscripţia "EU PROTESTEZ"


Citește și:

FOTO. Accident între o ambulanță și o mașină, în Piața Cipariu. O asistentă a fost rănită

 


VIDEO. ACCIDENTUL între o dubă a JANDARMERIEI şi o maşină petrecut în Piaţa Avram Iancu a fost filmat

Ultimele Stiri
abonare newsletter