Actualitate

Educația sexuală va fi predată în școli, sub o altă denumire și doar cu acordul părinților

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, miercuri, proiectul care prevede predarea educaţiei sexuale în şcoli.

Educașia sexuală va fi predată în școli, sub o altă denumire și doar cu acordul părinților Educașia sexuală va fi predată în școli, sub o altă denumire și doar cu acordul părinților

Educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. De asemenea, actul normativ schimbă expresia de "educație sexuală" în "educație sanitară". În favoarea proiectului au votat 269 de deputați, trei s-au împotrivit iar alți 35 s-au abținut.

USR s-a opus variantei de lege introduse de PSD și PNL. Deputatul USR, Cristina Iurișniți, inițiatoarea legii care este în vigoare privind educația sexuală, a declarat, după vot, că modificarea adaugă încă un nivel de birocrație unui opțional care oricum avea loc de puține ori în școli. De asemenea, președintele USR, Dan Barna, le-a cerut parlamentarilor PSD și PNL să nu blocheze predarea educației sexuale în școli.


Amendamentul privind acordul părinților, propus de PNL și PSD

Deputații social-democrați și cei liberali au introdus următorul amendament în Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului: "derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”. Autorii amedamentului sunt liberalii Robert Sighiartău, Florica Cherecheş şi social-democraţii Elena Hărătău, Adrian Solomon,Nicuşor Halici şi Titus Corlăţean.

Legea va merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.


CITEȘTE ȘI

Biserica Ortodoxă este ÎMPOTRIVA educației sexuale în școli: „Un atentat asupra inocenței copiilor!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter