Educație

Biserica Ortodoxă este ÎMPOTRIVA educației sexuale în școli: „Un atentat asupra inocenței copiilor!”

Patriarhia Română a reacționat extrem de dur față de legea care prevede ca în școlile din țara noastră să fie organizate ore de educaţie sexuală pentru copii.

Biserica Ortodoxă este ÎMPOTRIVA educației sexuale în școli. „Un atentat asupra inocenței copiilor!” Biserica Ortodoxă este ÎMPOTRIVA educației sexuale în școli. „Un atentat asupra inocenței copiilor!”

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat la începutul lunii aprilie legea prin care școlile sunt obligate să organizeze ore de educație sexuală.

Biserica Ortodoxă Română, împotriva educației sexuale

Această lege însă nu este pe placul reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române.


Patriarhia susține că ”încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. ”

Biserica Ortodoxă aduce în sprijinul afirmațiilor sale ”studii realizate în diferite țări”, care ar fi demonstrat că ”o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social”.


Ce spune legea?

Potrivit legii, elevii vor avea, cel putin o data pe semestru, ore de educație pentru viață și pentru sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii.

„Organele de specialitate ale administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi orice alte instituţii publice sau private cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi în domeniul educaţiei sunt obligate să adopte, în condiţiile legii, toate măsurile necesare pentru: derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor; derularea sistematică în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, de programe de educaţie pentru sănătate, inclusiv pentru dezvoltarea capacităţilor psiho-emoţionale, a competenţelor sociale şi interpersonale”, se arată în lege.


CITEȘTE ȘI:

Educația SEXUALĂ, OBLIGATORIE în școli!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter