Actualitate

VIDEO. Strada Bună Ziua a fost finalizată! Cum arăta înainte și cum arată după încheierea lucrărilor

Lucrările de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua au fost finalizate - Cum arăta înainte și cum arată acum strada Bună Ziua.

În luna iulie a anului trecut au demarat lucrările de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua din municipiul Cluj-Napoca. Acestea au fost finalizate mult mai devreme decât s-a stabilit inițial termenul în contract, și anume 1 iulie 2020.

Strada, lărgită la profilul de 16 m, prezintă astăzi următoarele caracteristici:
- 3 benzi de circulație (două la urcare și una la coborâre dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului)
- 2 benzi de biciclete la nivelul părții carosabile cu lățime de 1,5 m fiecare
- trotuare pe ambele părți cu o lățime de 1,90 m
- sens giratoriu la intersecția cu străzile Trifoiului, Fagului și Măceșului cu spațiu verde și sistem de irigații
- 2 rețele de canalizare pentru scurgerea apelor pluviale
- rețelele aeriene (firele pentru alimentarea cu energie electrică și pentru rețelele de telecomunicații) au fost introduse în subteran
- au fost deviate și redimensionate rețelele subterane pentru apă și gaz.


De asemenea, au fost montate 2 stații de încărcare pentru mașinile electrice, au fost amenajate 2 standuri pentru taximetre - câte unul pe fiecare sens, 5 treceri de pietoni iluminate cu sistem inteligent echipat cu surse led, semaforizate cu buton, sonorizare și marcaje tactile pentru nevăzători.


Dimensiunea verde a orașului reprezintă o direcție clară de dezvoltare a orașului pentru municipalitate. Pe strada Bună Ziua au fost plantați 64 de copaci, urmând ca în toamnă să continue acțiunea de plantare. De asemenea, stațiile pentru transportul în comun sunt dotate cu copertine verzi (gazon).

Valoarea totală a lucrărilor este de 19.758.582,25 lei + TVA. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria a realizat proceduri de expropriere pentru 64 de proprietăți private pe o suprafață de 2.576 mp, în valoare de 1.337.310 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter