Actualitate

Două firme din Cluj au depus oferte pentru extinderea skatepark-ului din Parcul Rozelor. Investiție de 2,6 mil. lei

La cea de-a doua licitație pentru realizarea lucrărilor de modernizare și extindere a skatepark-ului din Parkul Rozelor, două firme din Cluj au depus oferte.

Două firme din Cluj au depus oferte pentru extinderea Skatepark-ului din Parcul Rozelor. Investiție de 2,6 mil. lei Două firme din Cluj au depus oferte pentru extinderea Skatepark-ului din Parcul Rozelor. Investiție de 2,6 mil. lei

Firma NOI2 MEISTER, din satul Dezmir și Sport Play Systems SRL, cu sediul pe strada Horea din Cluj-Napoca au depus oferte la licitația pentru proiectul de transformare a skatepark-ului din cartierul Grigorescu. Cele două oferte se află în evaluare până la data de 14 august 2020.

Portofoliul firmei Sport Play Systems SRL cuprinde mai multe lucrări la bazine de înot realizate de aceștia în țări precum Coreea de Sud, Italia și Polonia, se arată pe site-ul societății.


Extinderea skatepark-ului este unul dintre proiectele câștigătoare în cadrul bugetării participative din 2018. Investiția se ridică la o valoare totală estimată de 2.667.369 lei, iar finanțarea se va face din bugetul local.

Durata de realizare a investiției este de 15 luni de la semnarea contractului. Proiectul a fost scos la licitație de două ori în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pentru prima dată în luna februarie a acestui an, însă procedura a fost anulată, din lipsă de ofertanți, fiind relansată la finalul lunii martie.


Skatepark modern pentru amatorii de sporturi extreme

Skatepark-ul Rozelor va avea o suprafață de 3.100 metri pătrați, din care 1.050 mp este suprafața skatepark-ului existent, iar 1.007 mp este suprafața care se va adăuga odată cu extinderea skatepark-ului, 730 mp este suprafața spațiilor verzi amenajate și 296 mp, cea a aleilor.

Proiectul de modernizare prevede eliminiarea vegetației distruse și lucrări de gazonare și de plantare de vegetație perenă. De asemenea, parcul va beneficia de un sistem de iluminat inteligent, de sistem de irigații modern și de mai multe cișmele, promite municipalitatea.


„Prin această investiție se urmărește revitalizarea Parcului Rozelor și redarea acestuia tineretului amator de sporturi extreme: toți clujenii vor putea să se bucure de un parc mai frumos și mai modern, iar tinerii iubitori de skateboarding vor câștiga un spațiu sportiv la nivel olimpic – mai ales că acest sport va fi introdus de anul viitor în competițiile olimpice internaționale”, a precizat primarul Emil Boc, în noiembrie 2019.

Amenajări de peste 600.000 de lei în Parcul Rozelor

Parcul Rozelor a fost reamenajat acum 9 ani, când au fost investiți 670.000 lei în mobilier urban, sistem de iluminat public, panouri de baschet, bănci, o pistă de 500 de metri pentru biciclete și una de 2.000 de mp pentru role. De atunci, însă, în acest parc a fost dat uitării.


Chiar dacă skatepark-ul din Rozelor este bine amenajat, spațiul nu este suficient pentru a da libertate tuturor să practice în voie sportul preferat. Când deja se strâng mai multe persoane, începe să devină aglomerat. În plus, cei care vor să își petreacă timpul în parc, trebuie să fie mereu atenți la copiii din jur, pentru a nu provoca un accident.

CITEȘTE ȘI


Contractul pentru „La Terenuri” a fost semnat! Când va fi gata cea mai modernă bază sportivă?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter