Actualitate

O nouă față pentru Lacul Gheorgheni! Pistă pentru bicicliști, mai mult spațiu verde în jur

Zona lacului 1 din Gheorgheni, cunoscut și sub denumirea de „Lacul fără fund”, va fi revigorată, promite municipalitatea.

O nouă față pentru Lacul Gheorgheni! Pistă pentru bicicliști, mai mult spațiu verde O nouă față pentru Lacul Gheorgheni! Pistă pentru bicicliști, mai mult spațiu verde

Lacul 1 din Gheorgheni face parte din rețeaua de spații verzi ale municipiului, al cărui proces de transformare într-o zonă de agrement a început încă din anii `70, după finalizarea construcțiilor de amenajare. Lacul a devenit un spațiu frecventat de clujeni pentru petrecerea timpului liber, unde puteau să se plimbe cu bărcuțele ori să facă primbări pe malul lacului. Acum, acesta va trece printr-o nouă etapă de modernizare.

Peste 630.000 euro, valoarea totală a lucrărilor

În ședința de vineri, 24 aprilie, consilierii locali din Cluj-Napoca vor decide asupra aprobării studiului de fezabilitate și elaborarea documentației tehnice (documentația și indicatorii tehnic-economici) pentru autorizarea executării lucrărilor de amenajare spațiu verde public – lacul 1 Gheorgheni.


Potrivit proiectului, vor fi amenajate suprafețe pentru: pistă de bicicliști (905 mp), sistem rutier trotuare (1.058 mp) și spațiu verde (1.673 mp). Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3.0575.21,98 lei (cu TVA), adică puțin peste 632.000 euro, bani din bugetul local și alte surse constituite conform legii. Durata estimată a lucrărilor este de 5 luni calendaristice, din care 2 luni sunt pentru realizarea și implementarea proiectului, iar alte 3 pentru execuție.

Piste pentru pietoni și bicicliști cu dublu sens

Zona care urmează să fie reabilitată este terenul adiacent malului nordic al lacului 1, care în prezent este „nesatisfăcătoare și cu un aspect estetic dezolant, nemodernizată (pământ, balast, piatră și pe alocuri asfalt degradat)”, spune municipalitatea. Scopul lucrărilor este completarea tronsonului sudic al lacului (amenajat între 2012-2013), în vederea unui circuit continuu în jurul lacului.


Vo fi realizate alei pentru promenadă, pistă pentru alergare și pistă pentru biciclete cu două sensuri. De asemenea, va fi instalat un sistem de iluminat public modern. Lungimea traseului proiectat atât pentru pistă (lățime de 2 metri), cât și pentru trotuarul pietonal (lățime de 1.90 m) este de 498 metri. Totodată, pe părțile laterale ale pistelor cu dublu sens se va reamenaja zona verde pe o lățime variabilă.

CITEȘTE ȘI:


Activiștii pot răsufla ușurați: Iulius Mall NU intervine pe spațiul verde din jurul lacului!

 

Parcări în loc de garaje în cartierul Între Lacuri? „Ar fi o mare greșeală!”, spun activiștii

 


Boc, pescarul. Primarul a pus umărul la popularea cu pește a lacurilor din Gheorgheni

 

Activiștii clujeni anunță „victoria” Parcului Est? Dohotaru: „Pericolul aquaparkului a trecut!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter